fbpx

Cadel Evans és a BMC is gyengén muzsikál egyelőre

A Tour de France címvédője, az ausztrál Cadel Evans messze elmaradt tavaly ilyenkor mutatott formájától a március 7-étől 13-áig zajló olasz WorldTour-viadalon, a Tirreno-Adriatico-n.

A BMC versenyzője 2011-ben nyert, most a 32. helyen végzett, 12:55 perccel elmaradva a győztes olasz Vincenzo NIbali mögött. A Tour de France-ig azonban még sok van hátra, ahogy Evans nyilatkozatából is kiderül:

„Még nem úgy mozognak a lábak, mint tavaly ebben az időszakban, de biztos vagyok benne, hogy javulni fog a formám, és jobb napok jönnek még. A Tirreno sokkal nehezebb volt, mint tavaly, ez még inkább kidomborította a különbségeket a már jó formában lévő versenyzők, s a maradék, vagyis miközöttünk. Napról napra folyamatosan kemény szakaszok, az időfutam előtti 5 napon 30 óra, 16 000 méter szinttel – ez olyan terhelés, mint egy kemény utolsó hét a Girón vagy a Touron, pedig még csak március van.”

Érdekesség, hogy egyelőre a teljes BMC gyengébben muzsikál, mint tavaly, a hajrákon és az első belga egynaposokon sem Thor Hushovd, sem Philippe Gilbert nem tudott maradandót alkotni. Talán majd a SanRemón vagy a kockaköves klasszikusokon?

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo