fbpx

Buruczkié a kiélezett Budapest Cross futam és a SuperCross összetett – videó

A szinte már megszokott Buruczki Szilárd (Merida Kőbánya TC) és Fejes Gábor (Dr. Bátorfi AKTK) által lejátszott huzavonának lehettek szemtanúi azok, akik ma a budapesti Kánai úti lakópark mellett záruló SuperCross sorozat hetedik futamára kilátogattak. A nőknél Dósa Eszter (Vitalitás SE – Scott – Nutrixxion) győzött a bajnoki címet nemrégiben megszerző Orosz Anita (Trek SE) előtt.

fotó: nutrixxion.hu

Talán az eddigi leghidegebb futam volt az utolsó, ami sokakat elrettentett, ezt mutatja az alig 100 fős indulói létszám is. Viszont néhányan, szám szerint hárman egészen messziről, Ausztriából utaztak a versenyre.

A rendezők tizenkilencre lapot húztak, amikor ezen a területen jelölték ki a pályát, hiszen egy igazi agyagos placcra került a verseny. Az egész heti változékony és enyhe időjárás után azt mondhatjuk, hogy most szerencsére szinte végig nulla fok alatt maradt a hőmérséklet és csak foltokban találkozhattunk sárral.

A verseny egy új építésű lakópark szomszédságában levő beépítetlen területen került kijelölésre, ami azért tartogatott némi szintet és technikásságot is, amit a héten lelkesen pályát járók által kitaposott csapák okoztak. A szervezőknek sem volt könnyű dolguk, a tegnapi napjukat a pálya egyengetésével töltötték, hogy a mai állapotot elérjék. Egy kör alatt összesen három akadály került beépítésre: egy felfutás, egy lépcső és egy dupla palánk.

A helyszín amúgy nagyon kedves, sok kiránduló és fotós látogatott ki a hideg idő ellenére is a közelben levő tóhoz, ahol néhány elvetemült horgászt is láthattunk.

A két U19-es versenyző, Dina Marci és Pelikán János – fotó: Panyi János

A 11 órai rajtban induló legkisebbeknél az első cyclocross versenyén induló Fetter Erik (PCCC) utcahosszal nyerte kategóriáját a két Bikeexpresses versenyző, Dian Ábel és Karl Ádám előtt.
A 17 év alatti fiúk közt a szekszárdi Fábián Ábel néhány másodperccel verte az összetettben győzedelmeskedő Zathureczky Márkot.

Általánosságban elmondható, hogy a Bikeexpress SE versenyzői töltik ki az utánpótlás dobogó nagy részét, hiszen az U17-es női kategóriában Karl Bianka és Oetl Netta érkezett az első és második helyen Nagy Vanessza (Vitalitás SE) előtt.

A női győztes: Dósa Eszter – fotó: nutrixxion.hu

A felnőtt nőknél úgy tűnt, hogy a friss bajnoki címével büszkélkedő Orosz Anita ismét a dobogó legfelső fokára állhat, de egy esésnél a mai napon az össztelós moutain bike-ját választó Dósa Eszternek sikerült megelőznie és mintegy fél perces előnnyel teljesíteni az öt kört.

A férfi Master 2-eseknél ismét Jordán Péter volt a legjobb, csapattársa Specziár Viktor előtt (Cube Balaton Team). Harmadikként a mountain bike maratonok éllovasa, Kis József (Merida Maraton Team-CST) érkezett.

fotó: nutrixxion.hu

A férfi Master 1 kategóriában Reitinger Gábor (Vitalitás SE) hihetetlen egyenletes és magas teljesítményt nyújtott az egész sorozat alatt, ezt bizonyítja a 6 futamgyőzelme. Gábor a mai napon sem talált legyőzőre.

Ahogy sokan, úgy a második és harmadik helyezett Kovács István (Ózdi KE) és Szabó András (Merida Maraton Team) is inkább mountain bike nyergében teljesítették a versenyt. Ezen a versenyen tényleg előny volt a hegyikerékpár, a rázós részeken lényegesen gyorsabb haladást biztosítva.

A férfi győztes: Buruczki Szilárd – fotó: nutrixxion.hu

Az Elit férfiaknál nagy küzdelemre lehetett számítani. A kérdés a szokásos volt: Buruczki vagy Fejes fog győzni? Azért is volt nagy tétje, hiszen amelyikük győz, az nyeri az összetettet is. A hat körön keresztül együtt kerékpározók egymást váltották az élen, amikor Szilárd némi előnyre tett szert és az utolsó körben már biztosnak látszott a győzelme. Végül 15 másodperc előnnyel nyerte a futamot, ezzel az összetettet is.

Elit férfi felnőtt dobogó – fotó: nutrixxion.hu

Búr Zsolt (Alpinbike Team Giant) élményei, aki egy osztrák versenyzővel hadakozott a harmadik helyezésért:

“Az OB óta nem nagyon edzettem, próbálok pihenni még 2-3 hetet. (némi mozgással jár, de nem komoly edzés). A budapesti futamon már csak az volt a célom, hogy végigguruljak a pályán, hiszen biztosnak látszott a harmadik hely.
Próbáltam végig egyenletes tempót menni, kihajtottam magam, viszont éreztem az edzés hiányát és a technikás részeken lehettem volna még gyorsabb.
Az első körben volt egy hibám, amikor Vígh Zoli is megelőzött, aki Szilárdékra felzárkózása után defektelt. Ez után már csak az osztrák srácra kellett figyelnem, hogy ne előzzön meg. Az utolsó körökben láttam a mozgásán, hogy nem lesz gond.”

Teljes eredménylista itt érhető el

Képgaléria: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.533291773371522.123110.133666210000749&type=1

Videó:

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo