fbpx

Buruczki Szilárd blogja: Visszavágás a szomszédoknak a Palóc Crosson

Buruczki Szilárd, a Merida-Kőbánya TC versenyzője múlt vasárnap nagyon fontos győzelmet aratott, megmutatta, hogy képes legyőzni a SuperCross sorozatot látogató szlovák ellenfeleit. Erről ír legfrissebb blogjában:

Sziasztok!
Nagyon vártam a következő SuperCross fordulót, hogy visszavágjak a salgótarjáni, balszerencsés verseny után. A balassagyarmati Palóc Cross Kupán az időjárás nem volt túl kegyes hozzánk, mert havas, így túlságosan is izgalmas pályán versenyezhettünk. Először nem nagyon tetszett a csúszós, technikás pálya, de a pályajáráson hamar ráéreztem a sok kanyarkombinációval tarkított ösvényen, a helyes nyomvonalra. Közvetlenül a rajtunk előtt újra megnéztem a jegesre járt részeket, hogy ne érjen meglepetés a versenyen. Ezért az utolsó pillanatban érkeztem vissza rajthoz Fejes Gabival egyetemben, mivel Ő is szemügyre vette, hogy a korábbi futamok milyen változást hoztak, hol fagyott le jobban a talaj.

A rajtom egy kicsit kapkodósra sikerült, de még egész jó helyen vettem be az első jobbos kanyart. Itt még Fejes volt az első, majd a depónál, hármasban a szlovák kollégákkal, elmentünk a többiektől. Az előnyünk egyre jobban nőtt, mialatt Én hol közöttük, hol harmadikként tekertem. Nem engedtem el a kereküket pár méternél távolabb, pedig többször próbáltak leszakítani. Nem hagytam magam, csak „tettem rájuk a kereket”, idegesítettem őket, hogy nem bírtak leszakítani. Az utolsó három körben már csak ketten maradtunk Stefan Gajdosikkal, az első SuperCross futamot nyerő riderrel.

Kivártam mögötte, amíg nem hibázik valamelyik részén a pályának, s az utolsó körben jött el az Én időm. Az erdőből jöttünk ki, mikor a fák között, az egyik jeges nyomvályúban kicsúszott Stefánnak az első kereke. Még meg tudta fogni a gépet, de jelentősen kibillent az egyensúlyából. Jobbról, nagy ívben kielőztem és nyomtam egy „cső-maxot”, de még jó pár kanyar, nehéz terepszakasz és dupla palánk hátra volt.

A dupla akadálynál próbált kielőzni, egy pillanatra mellém is érkezett, de nem tudott olyan gyorsan megindulni a nyeregbe pattanás után, mint Én. A palánk utáni balos kanyarba jó pár méter előnnyel érkeztem és még az utána következő részeken is „ezerrel” gurultam át. Még egy kritikus jobb kanyar volt hátra a célegyeneshez vezető nyomvonalból, de azt is gyorsan vettem és még „biztos, ami biztos” alapon nyomtam egy rövid sprintet a célig, „full gázon”.

Nagyon örültem, hogy végre nem a szlovákok vitték el a győzelmet! Sokat számított a jó külső gumi választás, inkább a sűrű apró mintás tapadt jobban a jeges havon Én is a canti fékes karbon Ritchey kerekeket részesítettem előnybe az apró mintás Racing Ralph gumival. A többi kategóriában is visszavágtunk. A nők között Benkó Barbi hozta el az aranyat, U19-ben Dina Marci aratott magabiztos győzelmet. Szép munka volt lányok-fiúk! 🙂

A január 1-jei, Seti és Kimu által megrendezendő „Jótékonysági B.Ú.É.K. Kupa a Noé Állatotthonért” versenyre felajánlottam a 2010-es cyclocross vázszettemet, amire lehet licitálni, mert a befolyt összeget a Noé állatotthon kapja meg. Régóta terveztem, hogy jótékony céllal segítsem az állatotthont, most eljött az ideje. Tessék licitálni megéri!
http://sport.vatera.hu/kerekparozas/kerekparalkatresz/kerekparvaz/jotekonysagi_buruczki_szilard_cyclocross_vaza_56cm_1686360140.html

A következő versenyem a Karácsony Kupa lesz Pósteleken, ahol a 2013-as CX OB pályát lehet tesztelni.
Jó felkészülést Mindenkinek!
Szilárd
MERIDA Kőbánya TC
www.facebook.com/buruczki
www.buruczki.hu

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo