fbpx

Buruczki Szilárd blogja: utolsóból első, győzelem az XCO nyitányon!

Vasárnap került sor a magyar mountain bike XCO kuparorozat első futamára, az e.Bike.hu Kupára Szlovákgyarmaton, ahol a Merida-Kőbánya TC versenyzője volt a leggyorsabb. Hogy mi történt a versenyen, első kézből tudhatjuk meg a győztes legfrissebb blogjából:

Sziasztok!

Az eBike.hu Kupa hetében is kemény edzéseket írt elő edzőm, Tisza Zoli. A csütörtöki nap volt a legerősebb, amikor Kusztival és az Alpinbike-os Temesi Victorral nyomtunk egy Dobogókői edzést, 4 db brutális meredek mészégető, intenzív erõfejlesztõ tempóban. Utána váltott vezetéssel mentünk egy erős tempót és a vége még erőssebben sikerült, Kuszti ment egy max tempót 55km/h sebességgel a Flórián térig, mögötte majdnem kiszakadtam a szokatlan gyors tempótól! Tehát megkaptam az edzésen azt a kis verseny ingert, ami segített a jobb forma elérésében.

IMG_6283

Az eBike Kupát céloztam meg a montis szezon első megmérettetésének, gondoltam jó felmérő lesz, hogy hol tartok a felkészülésben. Az időjárásra nem lehetett panasz, a szikrázó napsütést csak néhány felhő zavarta meg, végre rövidnadrágos idő volt! Ritámmal kora délután érkeztünk Szlovákgyarmatra, kicsit szokatlan volt a 15 órás rajt időpont, de legalább több idő volt piheni. A nevezés, kajálás után a két futam között mentem egy kört a pályán.

Sajnos a szabályzat szerint a futamok között nem lehetett pályát járni! Ezért jogosan az utolsó sorba sorolt be a főbíró Tam Csilla. Bár én nem értek egyett a szabályzattal, hogy csak reggel lehet pályát járni, amikor délután 3-kor van a rajtunk. Több pályajárásra alkalmas idő blokkot kellene betenni a futamok közé! Nem fog mindenki leutazni elöző nap a versenyre, se hajnalban a verseny napján, hogy guruljon egy kört a pályán!

IMG_6088

Sebaj, így még nagyobb motivációval álltam be utolsónak a rajthoz. A pálya majdnem ugyanaz volt, mint az előző években, kemény kaptatók és technikás lefelék jellemzték, csak kisebb változtatások leptek meg, pl. az új katlanos rész tetszett  a legjobban a kis mini ugratóval. Nutrixxion RQMax-szal fel is tunningoltam magam a gyors rajtoláshoz, hogy a savasodást kordában tartsa.

Sikerült nagyon jól elrajtolnom a széles föld úton, majd jobbra kikanyarodva az aszfaltra még jobban full gázt húztam. Nagyon jól pörögtek a lábaim, hamar feljöttem a vezető szlovák srác mögé. Pedig hátul nem kevés túlsúlyt cipeltem, mert bent maradt a mez hátsó zsebében a telefonom, amit féltávnál dobtam ki Zsének. Megszokásból mindenhol nálam van… csak hogy mindenhol elérhető legyek… 😀

IMG_6193

Ketten a szlovák sráccal aztán megléptünk a mezőnytől, 15-20 mp az első körben, csak Blazsó Marci próbált felérni. A 2. körben a szlovák srác már leszakadt és Marci nagyon jött mögöttem, de nem engedtem közelebb 15 mp-nél. Végig jó tempóban tudtam menni, jól pörögtek a lábaim, amiben az XX Force gél is segített és sehol sem hibáztam. Csak egy kicsit szokatlan volt a versenytempó a BigNine 29er montival a sok országúti edzés után. A technika is tökéletesen muzsikált, jó volt a hangolás a 3 határhegyen. 🙂

Gratulálok a dobogósoknak: a Marci, Buzsó párosnak, a csajoknál pedig Eszti nyert, nagy előnyel dagasztotta a kemény áttételt! 🙂 Nagyon örültem, hogy jól kezdődött a montis szezon, a hosszú tél után több erőt ad a további felkészüléshez. Köszönöm Ritámnak az első osztályú supportot és a lelkes szurkolást! Következő visszavágóra Marcival az erdélyi C2-es Bükk Maratonon kerül sor Kolozsváron, gyertek minél többen, jó verseny lesz!
Ja és szurkoljatok! 😉
Köszi.

Szilárd

Fotók: Zudor Imre

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo