fbpx

Buruczki Szilárd blogja: folytatódott a dagonyázás

Úgy tűnik, pár alapvetően száraz szezon után idén sáros éve van Magyarországon a mountain bike maratonozóknak, a vértesi hétvége után a Bakonyban is adódott lehetőség dagasztani, Buruczki Szilárd, a Merida-Kőbánya TC versenyzője is erről ír legfrissebb blogjában:

Sziasztok!
A dupla maratonos hétvége (Vértes,Velence) után az első maraton Magyar Kupán a Bakony Marcin mérkőztünk meg Buzsóval és Blazsó Marcival.

A verseny előtti nap este érkeztünk meg Ritával a Bakonybél melletti kis faluba Pénzesgyőrbe, ahol csak felhőszakadások közepette tudtunk kipakolni az autóból.

Mint utólag kiderült, sajnos rossz döntés volt leutazni előbb, hogy egy kis időt megspóroljunk reggel. A szállás nagyon hideg és penészes volt, ezért nem sokat tudtunk aludni éjjel, mivel a pünkösdi hosszú hétvégén korlátozott számban voltak szabad szállások, más lehetőség nem volt.

buruczki_szilard

Éreztem a lábaimon, hogy nem teljesen pihentem ki az előző két versenyt.Már az első Kőris hegyen nem éreztem a kirobbanó erőt, de együtt értünk fel Marcival a csúcsra. Elsőnek kezdtem meg az ereszkedést a technikás köves egynyomos ösvényen, a sáros csúszós talajon óvatosan engedtem a BigNine Teamet. Marci életét kockáztatva bevágott elém és kamikaze módjára ezerrel eresztette a vasat. 

Majdnem egy perc előnye volt a  lejtő aljában, még Buzsó is feljött rám a lejtőn. Együtt kezdtük meg Marci üldözését, de sajnos Buzsó nem tudott sokat elöl segíteni. A 2. Kőris hegyi mászáson leszakadt rólam és nekem sem ment annyira, hogy felugorjak Marcira. Ráadásul a vége előtt 30 km-nél még egy lassú defekt is hátráltatott. Meg kellett állnom fújni a hátsó kerékbe, hogy a Slime  defektgátló betömje a lyukat ami viszonylag hamar megfogta, szerencsére nem kellett belső cserével vacakolni.

IMG_0999_filtered

Innentől kezdve egyedül mentem a saját tempóban a célig. A defekt után Búzsót láttam mögöttem az utolsó hegy előtti nagy réten, kicsit közelebb került hozzám. Ismét egy nagyon jó, erős, technikás pályát jelöltek ki a szervezők és a pálya jelölés is nagyjából rendben volt. Csak két helyen mentem tovább, mert nem vettem észre a nyilakat a gyors dózer utas lefelében. Ritám is ügyeskedett, ezúttal kategóriájában aranyérmet hozza el és még női abszolútban is harmadik helyen végzett. 🙂

Az edzések a héten már jobban mentek, a motoros stéheres edzés is biztatóan ment! 🙂 Köszönöm a biztatást mindenkinek és köszönet az itatásért Szász Viktornak és a képeket KeZsonak!

Hétvégén egy újabb összecsapás következik a Spezialized Szilvásvárad Maratotnon, ahol még több erős ellenfélre lehet számítani!
Szurkoljatok, nagyon elkél!!! 🙂

Szilárd

MERIDA Kőbánya TC
www.facebook.com/buruczki
www.buruczki.hu

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo