fbpx

Buruczki Szilárd blogja: fény derül a gyengébb forma okára

Buruczki Szilárd, a Merida-Kőbánya TC versenyzője nem találta régi önmagát a szezon második felében, legfrissebb blogbejegyzéséből kiderül, mi volt ennek az oka:

Sziasztok!

Rég jelentkeztem blog formájában, de mindenki számára követhető voltam rövid posztokkal a facebook oldalamon.

buruczki_szilard_VB1

A szezonkezdet nagyon jól sikerült, sorban nyertem a versenyeket, de május közepe óta nem igazán találok magamra. Szerettem volna kideríteni, hogy miért vagyok fáradékony. Ezért a Duna Maraton után elmentem a Sportkoriba vérvételre, hátha fény derül a kritikán aluli teljesítményre. Az alacsony értékek is mutatják, hogy leharcolt állapotban vagyok. Valószínűleg a gyengébb erőnlét oka a tápanyagok rossz felszívódásának köszönhető. Lassan, de biztosan javuló értéket mutatott a 2. vérkép értéke. Edzőm, Tisza Zoli tanácsára kevesebb edzést végzek, hogy jobban tudjak regenerálódni és visszatölteni magam magasabb szintre. Az idei szezonban kevesebb versenyen indulok, hogy gyorsabban rendbe jöjjek.

Sajnos a maraton vb rendkívül nehéz pályáján is csak a gyenge formámat tudtam megmutatni. Erőnlétileg és technikailag is nagyon kemény pályát jelöltek az osztrák sógorék a kitzbüheli hegyek között. Már a rajt után a hegy lábáig 40-50 km/h tempót diktáltak a legjobbak. Amikor elérkeztünk a hegyhez, ledobtam a vasmacskát, már csak túlélésért harcoltam.

buruczki_szilard_VB

Nagy élmény volt végigmenni a 95 km-es 4400 m szintemelkedésű technikás pályán. Az utolsó lejtő volt a legdurvább, 1900 méterről egy dh-pályát kellett abszolválni fél órán keresztül 5 fokban. A segítőink szuperek voltak, több helyen tudtak frissíteni és feladni meleg ruhát. Köszönöm a segítséget Rusinak, Dunai Iminek és Kocsis Sanyinak, és a szövetségnek a lehetőséget, hogy ott lehettem a legjobbakkal. Kár lett volna kihagyni, egy élmény volt válogatott színekben indulni. 🙂

Ezek után a Duna Marcin, a maraton ob-n kissé fáradtan indultam az erős mezőnyben. A lengyel Kross csapat 3 tagja is jelen volt, valamint az egész Waberer’s csapat túlerejét fitogtatva indult a magyar bajnokságon. Nekem 1,5 óráig futott jól a szekér, amikor leszakadtam Partiról és Juhászról. Már csak turista tempóban tudtam közlekedni a pálya hátralévő részén, leszorulva az ob-dobogóról. Köszönöm a Bringabandának a szuper itatást. Az ob után határoztam el, hogy elmegyek a Sportkoriba megnézetni a vérképemet…

Duna_13

A Bükk Maratonon sem voltam még teljesen rendben, de azért elindultam az top maraton összetett első hely megtartása miatt. Már az első hegyen kemény volt a tempó, Blazsó Marci és Fejes Gabi rángatták szét a mezőnyt. Nem sok sikerrel próbáltunk felérni rájuk Buzsóval, gondoltuk majd csak befogjuk Fejes Gabit, terepen úgyis belassul. Buzsó húzta a tempót és én is besegítettem, az első technikás lejtőn kamikaze módra eresztette a gépet, hogy leszakítson. Biztos a beszólásom a rajtnál paprikázta fel “még vérszegényen is lenyomlak” mondtam Buzsónak. :))) Inkább a biztonságra mentem rá, fontosabb az összetett helyezés, meg nem lenne jó a technikát sem szétgyilkolni. Kissé leszakított, de még sokáig látótávolságon belül volt Buzsó.

No para, majd a 2. körben utolérem, de sajnos ahogy mentem ki a 2. körre hallottam, hogy eldefektelt… Bíztam benne, hogy egyszer csak utolérem a kis körben Fejes Gabit. Ráadásul az utolsó Nutrixxion XX zselémet is elvesztettem, pedig nagy szükség volt rá. Szerencsére Hudák Szilvi kölcsönadta egy konkurens gyártó zseléjét, nem volt az igazi, de megmentette az életemet. 🙂 Köszi Szilvi, hálám a sírodig üldözni fog. :)))

buruczki_szilard_bukk_

Már csak begurulni kellett a célba, az utolsó km, a szántóföldes rázató nagyon nem hiányzott. Ilyen állapotban nagyon örültem a 3. helynek is, bár az arckifejezésemen nem ez jön át, inkább csak a hullafáradtság látszik. Meglepett Fejes Gabi győzelme, bár Marci eldefektelt, mint tavaly is, én meg nem vagyok százas… Összességében jól szervezett volt a 12. Bükk maraton is, nagyon jól ki volt jelölve a pálya, csak lehetne még több élvezhetőbb technikásabb pályaszakasz.

Köszönöm az itatást Erikának és Ritámnak, kulcsfontosságú volt ebben a nagy melegben. A technika jól szuperált, nem lehet panaszom a Merida BigNine Teamre, eddig a legjobb gépem!
Következő versenyem a herendi Nyugat Maraton Kupa lesz, addig is építem vissza a formát. Remélem következőre még jobb hírekkel tudok szolgálni.

Szilárd

MERIDA Kõbánya TC

www.facebook.com/buruczki

www.buruczki.hu

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo