fbpx

Buruczki Szilárd blogja a Palóc Crossról

Sziasztok! A SuperCross balassagyarmati, negyedik futama után még közelebb kerültem az összetett elsőséghez. A héten kipróbáltam az eddigi megszokott edzések mellett egy újfajta CrossFit erősítő edzést a Lite Wellness Clubban. Nagyon hatásosnak éreztem ezt a kemény és intenzív edzésmódszert. Olyan helyeken éreztem izomlázat, amelyekről nem tudtam, hogy létezik ott izom. 🙂

Szombat reggel indultunk Ottó vezetésével Kőbányáról a Merida Kőbánya TC versenyzőivel közösen Balassagyarmatra. Reggel, még a futamok előtt leteszteltem a pályát három kör erejéig a ködös, hideg időben. Tavalyról ismertem a pályát, így most a kisebb nagyobb változtatások megleptek a pályajárás közben. Hó, sár nélkül is technikás, kemény pályát jelöltek ki a szervezők. Az éles hajtűkanyarok és a magas, palánkos felfutás tetté technikássá a pályát. A szlovák krosszosok még izgalmasabbá tették a versenyt.

Buruczki Szilárd a Palóc Crosson

A felvezető kört csak a rajt előtt tíz perccel közölték a szervezők és sajnos a kis kör jelölése is hiányos volt. A rajtot kitették a hangosítástól száz méterre lévő kapuhoz, hogy jobban széthúzódjon a mezőny a sok induló miatt. Az indulást jelző dudaszó is elég halkra sikerült, főleg füles sapkában fülelve :), ezért egy kicsit beragadtam a rajtnál, majd az első jobbos kanyarban a jelölés hiánya miatt mindenki ment amerre látott, s a hepe-hupás föld majdnem kirázta a vesekövemet. 🙁

Az egynyomos ösvényeken hátra szorultam a hatodik hely környékére, Fejes Gabi mögé. A vezető pozícióban a szlovák Milan Barenyi begyújtotta a rakétákat, s rögtön az első körben faképnél hagyott mindenkit. Buzsó a sikeres rajtjával a 2. helyen tekert az első kör elején. Én csak a harmadik körben tudtam előre verekedni magam, de addigra már közel egy perc előnye volt Milannak. Már csak arra figyeltem, hogy megtartsam biztonságosan a 2. helyemet a többi szlovák kolléga előtt.

Nagyon élvezetes volt ezen a montis jellegű pályán versenyezni. Még közelebb kerültem a győzelemhez a SuperCross összetettért vívott harcban, mivel Buzsó az 5., Fejes Gabi a 6. helyen végzett a szlovákok mögött. A technika ismét szuperül vizsgázott, mind a gépeket, mind versenyzőket igencsak igénybe vevő, kemény pályán. Most éreztem igazán előnyét a tárcsafékeknek: a sok éles kanyar előtti lassításnál, és a bordásra kifékezett talajon sem fáradt el a kezem.

A két hét múlva, a Postás pályán megrendezendő CX országos bajnokságra készülök, előtte még egy szekszárdi edzőverseny közbeiktatásával.

Köszönöm klubomnak, a Merida-KTC-nek és Ottónak a sok segítséget a versenyen! Pócsföldi Ottó bácsinak a szuper kamaraerdei edzésekért tartozom köszönettel!

Üdv.

Szilárd

MERIDA Kőbánya TC

www.facebook.com/buruczki; www.buruczki.hu

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo