fbpx

Bulls kerékpárok: Hihetetlen pedelec választék

A Bulls neve jól cseng tőlünk nyugatra, a szakmában az egyik leginnovatívabb márkaként tartják számon, tehát nem véletlen a népszerűsége. Pedelec fronton sincs szégyellnivalójuk, már egy évtizede gyártanak elektromos rásegítéses kerékpárokat, mostanra olyan szintre jutott el a német márka, hogy gyakorlatilag mindent megtalálunk az ebike kínálatukban. Ráadásul azon ritka gyártók közé tartozik, akik többféle rendszerrel szerelik bringáikat, rábízva a választást a vásárlókra, ezenfelül még a felhasználásunknak megfelelően az akku kapacitást is mi választhatjuk meg.

Habár a Bulls nem tartozik hazánkban a legismertebb márkák közé, ez nem jelenti azt, hogy világszinten is így van, ugyanis a Bulls 1995 óta gyárt prémium minőségű kerékpárokat, és a világ egyik legnagyobb kerékpárgyártó cégcsoportjának az egyik legrégebbi és fő márkája, egyike azon európai gyártóknak, akik sikerrel terjeszkednek az USA pedelec piacán is. Főleg az MTB vonalon mozognak, ahol komoly hírnevet szereztek a versenyzőik által, elég csak Karl Platt, Tomas Dietsch, Stefan Sahm vagy Tim Böhne nevét említeni, akik nem kevés győzelmet szereztek Bulls kerékpár nyergében. Ráadásul 2007 óta a versenyzők is komolyan részt vesznek a kerékpárok fejlesztésében. Jól ráéreztek a márka vezetői, hogy a jövőt a pedelecek jelentik, így 2010-ben beléptek az elektromos rásegítéses kerékpárok piacára, ami utólag nagyon jó döntésnek bizonyult.

Ahogy már a fenti bevezetőben említettük, a Bulls brutális választékkal rendelkezik mind hagyományos kerékpár, mind e-bike fronton, 2020-ban közel 1000 modell közül választhatunk a gyártó kínálatából. Akár mondhatnánk azt is, hogy ami Bullsból nem kapható az nem létezik – persze ez nem lenne teljesen igaz, mert van egy-két olyan speciális kategória, amiben még nincsenek jelen, de érdemes az AMBringa oldalára felmenni, mert ott jó eséllyel megtaláljuk azt a pedelecet, amit szeretnénk.

Nem csoda, hogy ennyi modell van, mert többféle rendszerrel szerelik a kerékpárokat a Bullsnál, megtalálhatóak a Bosch, a Brose, a Shimano, a Fazua, a Sachs és az SR Suntour rendszerei is a márka kerékpárjain. Tehát nem mondhatjuk azt, hogy azért nem akarunk Bullst venni, mert nem szerelnek az általunk kedvelt rásegítő rendszerrel, mert gyakorlatilag minden van. Természetesen legismertebb márkaként a Bosch a leggyakoribb a Bullsnál, de például az erős motorjáról híres Brose-ból is találunk bőven választékot, ami a márkák többségénél nem túl gyakori.

Technikai tartalom szempontjából fontos megemlíteni, hogy a Bullsnál a vevő dönti el, hogy mekkora kapacitású akkumulátort szeretne, tehát az olcsóbb modellekhez is kérhető a legnagyobb akku, így nem vagyunk rákényszerítve csúcskategóriás típusok vásárlására, mint más márkáknál, ha nagy hatótávolságú kerékpárt szeretnénk.

Bulls Sonic EVO TR4 Carbon

Az eMTB kategória zászlóshajója a tavalyi évtől a Sonic ebike modellcsalád, mely lényegében teljesen lefedi az eMTB palettát, találunk köztük merevfarú, trail, all mountain, enduro és női kerékpárokat is, gyakorlatilag mindenki megtalálja köztük az ő felhasználásának leginkább megfelelőt. Az összes típusban Bosch motor segíti a hajtást.

1,8″-os fejcső

A Sonic modellcsaládnál számos újdonság debütált a tavalyi évben, ilyen például az 1,8″ tapered fejcső, melynek köszönhetően erősebb és merevebb a kerékpár eleje, ami a pedelec kerékpároknál a megnövelt terhelés miatt kifejezetten hasznos tulajdonság.

Az új 45 fokos nyílású akkufedelet is úgy alakították ki a Sonic kerékpároknál, hogy erősebb maradhasson az alsócső.

 

A Sonic bringák a többi Bulls pedelechez hasonlóan mind MonkeyLink kompatibilisek, tehát egy mozdulattal tudjuk felhelyezni a kerékpárra a sárvédőnket, a kulacsunkat és a lámpáinkat, ráadásul a fényforrások a pedelecünk akkumulátoráról működnek és saját akkujuk nincs is.

Bulls Sonic EVO AM 6 Carbon

A Sonic pedelecekről mindenképpen meg kell említeni, hogy 2020-ban a modellcsalád egyik tagja, a Sonic EVO AM 6 Carbon Design&Innovation díjat nyert, mellyel a szakma komoly elismerését vívta ki magának ez a modell.

A Bulls Sonic elektromos kerékpárjairól itt találsz bővebb információt magyar nyelven.

Bulls E-Stream EVO TR3

A Bulls Brose motoros eMTB családja E-Stream névre hallgat, azt tudni kell, hogy az ezekben a kerékpárokban található motor nyomatékban felülmúlja mind a Bosch, mind a Shimano motorokat, ezért könnyebben tudunk felmenni velük az emelkedőkön, még akkor is ha nem a legjobb áttételt választjuk ki hozzá. Az E-Streamek között is többféle modellt találunk a merevfarú montiktól az össztelós endurókig, sőt még női és sárvédővel felszerelt Street változat is elérhető belőle, így ha a Brose motor mellett tesszük le a voksunkat akkor is számos modell közül válogathatunk és nem kell kompromisszumot kötnünk.

A Bulls E-Stream elektromos kerékpárjairól itt találsz bővebb információt.

Bulls Copperhead EVO 1 XXL

A Bulls erős mtb vonalát jól példázza, hogy a fent említett családokon kívül is még találhatóak eMTB-ok a gyártó palettáján, mint például a Copperhead családba tartózó kerékpárok. A Copperheadet két vonalra érdemes osztani, az egyikbe a belépő kategóriás Copperhead E jelzésű bringák tartoznak, amiket az árérzékeny vásárlók fognak szeretni (megjegyeznénk, hogy az akku kapacitása ezeknél is választható), a másik vonal pedig az EVO, ahová a gyártó talán legjobb ár-érték arányú eMTB-jai tartoznak. A Copperhead EVO bringákat Bosch Performance Line CX motorral szerelték, így elég komoly nyomaték párosul a kedvező árhoz, ráadásul felszereltségben sem lehet panaszunk egyik modellre sem. Szintén találunk köztük csomagtartós Street felszereltségű típusokat is és bizonyos modellek elérhetőek komfort geometriával is, tehát azoknak is jó lehet, akik már nem tudnak átlépni a felsőcső felett. Amit még fontos kiemelni, hogy a Bulls készít belőlük XXL változatokat az extrán súlyos felhasználóknak, ezeknek a modelleknek 150kg a súlylimitje.

A Bulls Copperhead elektromos kerékpárjairól itt találsz bővebb információt.

Bulls Lacuba EVO Lite 12 DF

Ha valaki könnyebb terepen és aszfalton is szeretné használni a pedelecjét akkor neki az eTrekkingek között érdemes nézelődnie, a Bullsnál a Lacuba modellcsalád fedi le ezt a szegmenst. A Lacuba kerékpárokba mind Brose motor található, ami a nagy nyomatékáról és a csendességéről híres, így egy olyan bringa tulajdonosai lehetünk, amibe van bőven erő, ráadásul 750Wh-s akkumulátorral is rendelhetjük így az erő sokáig fog kitartani. A modellcsaládban található férfi vázas, női vázas, komfort vázas modell is, sőt eTrekking lévén bőven válogathatunk csomagtartós és különböző felszereltségű modellek közül is.

A Bulls Lacuba elektromos kerékpárjairól itt találsz bővebb információt.

Bulls Cross Flyer EVO

A krossz ebike-ra vágyóknak stílusosan a Cross modellcsaládot ajánlja a Bulls. A Bosch Performance Line CX motor alaptartozék ebben a családban, melynek köszönhetően lesz tartalék a kerékpárunkban. Többféle vázzal elérhetőek a Cross modellek, férfi vázas, trapéz vázas és komfort vázas típusok közül választhatunk és a csomagtartó, világítás, sárvédő hármas is többségében része a gyári felszereltségnek.

A Bulls Cross elektromos kerékpárjairól itt találsz bővebb információt.

Bulls E-Rush EVO AM 2

Mint már fent említettük Sachs motoros Bulls pedelecek is találhatók a kínálatban, például a 2020-as újdonságot az E-Rusht is Sachs RS motor segíti. A 140 mm-t mozgó, 29-es kerekű all mountain bringákban 110Nm maximális rásegítést tud a motor, mellyel könnyedén fel tudunk repülni a keményebb emelkedőkön is, és mindehhez egy 650Wh-s akkumulátor adja az energiát.

Bulls E-Core EVO EN

Az össztelós eMTB vonalon a Shimano motorok is megtalálhatók, az E-Core all mountain, trail és enduró gépeit szerelik a japán óriás motorjával. Mindegyikük elég komoly felszereltséggel rendelkezik, ezenkívül különlegességük a TwinCore akkurendszer, ami azt jelenti, hogy két darab 375 Wh-s akkumulátor található az alsócsőben, melyek közül eldönthetjük, hogy egy vagy két akkuval megyünk el bringázni, tehát ha úgy tartja kedvünk akkor könnyebb bringával is nekivághatunk a kedvenc ösvényünknek, két akku esetén pedig választhatjuk a 750 Wh-s kapacitást is.

Bulls Urban EVO 10

Kifejezetten városi felhasználásra készültek az Urban családba tartozó pedelecek, klasszikus, letisztult megjelenésükkel gyorsan belopják magukat a bringások szívébe.

Bulls Twenty8 EVO 45 DF

Végezetül az speed pedelecekről sem feledkezünk meg, ugyanis ebből is találunk pár darabot a Bulls kínálatában, így a 45 km/h-val száguldozni vágyók is megtalálhatják a számításukat a Bullsnál.

Ha jobban érdekelnek a Bulls pedelecek akkor látogass el az AM Bringa valamelyik üzletébe vagy kattints a honlapjukra, ahol bővebb információkat találsz.

 

A cikk az Annyira Más Bringabolt támogatásával készült.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo