fbpx

Bringázz Szlovéniában!

Igazi kerékpáros nyaralást kínál az Altura Utazási Iroda a „szomszédban”: egy varázslatos szépségű, romantikus vidéken Szlovéniában. Tekerhetsz kedvedre, miközben a párod napozik a parton…

szlovenia_1

Az utazás ára:
64.900 Ft/fő

Dátum:
2009.06.24.-2009.06.28.

Útvonal:
Budapest – Bled- Bohinj-tó – Rudna-völgy- Szlovén karsztvidék: Postojna, Predjamski Grad- Bled – Budapest

Részletes program:

Korán indulunk Budapestről Szlovénia kedvelt hegyvidékére, a Júliai-Alpokba. Délután érkezünk meg a Bled-tó partján lévő kempingünkbe, ez lesz ötnapos kerékpártúránk alaptábora. Estefelé kerékpározni indulunk a tóparton. Az egykori gleccsertó körbebiciklizése nem megerőltető feladat. A szemben lévő parton lévő Bled kisvárosát negyedóra alatt elérjük, majd kis nézelődést követően visszatekerünk a kempingünkbe.

Másnap reggeli után elindulunk kerékpárjainkkal, hogy felkeressük a hegyek ölelésében fekvő Bohinj-tavat. Utunk a Száva Bohinjka- folyó vonalát követi, majd Bohinjska Bistrica érintésével érjük el a vadregényes tó partját. Ha kedvünk tarja, megmártózhatunk a tó vizében, majd folytatjuk utunkat az erdőben kanyargó aszfaltcsíkon Savica-vízesésig. Savicától a Bohinj-tó mellett újra elhaladva Stara Fuzinát, a bájos kis falut  keressük fel, majd alpesi legelők mellett apró falvakat érintve vezet az utunk Bohonjska Bistricáig. Itt vár ránk buszunk, amellyel visszautazunk Bledbe. Akinek még van kedve és ereje, a túravezetővel hazatekerhet a kempingbe.

A harmadik napon két lehetőség között választhatsz: 1. lehetőség: Pihenőnap. A kempingben maradsz, pihensz a tóparton, fürdőzöl a tóban, esetleg biciklivel vagy gyalog felkeresed a bledi várat és a kisvárost. 2. lehetőség: Újabb kerékpártúrára indulunk a Rudna-völgybe. Igazi kihívás! Ahol idefelé oly nehézen küzdöttük fel magunkat, most vidáman gurulunk le, csak a fékjeinkre kell ügyelnünk a kanyarokban. Az estét egy tóparti étteremben töltjük, megkóstoljuk a szlovén konyha remekeit.

Utunk következő napján egy egész napos kirándulásra indulunk. Kerékpárjainkat felpakoljuk, és busszal indulunk a Szlovén Karsztvidék felfedezésére. Rövid utazást követően érkezünk meg Európa egyik legszebb cseppkőbarlangjához, Postojnára. A barlangtúra után drótszamarainkra pattanunk, és Erazmus rablólovag váráig kerékpározunk a dimbes-dombos karsztvidéken. A várlátogatást követően újra bringáink nyergében élvezzük a nyári napsütést. Az utolsó napon reggel még fürödhetünk egyet a Bled-tó kellemesen hűs vizében, majd összepakoljuk felszerelésünket, és elindulunk haza. A kora esti órákban érkezünk Budapestre.

Kerékpár:
Mindenki saját kerékpárral vesz részt a túrán, de ha szükséges tudunk bérelt kerékpárt biztosítani. Kizárólag megbízható, szervizelt kerékpárral indulj az útra! Országúti vagy MTB típusú kerékpárral egyaránt részt vehetsz. Ha hegyikerékpárod van, aszfaltgumit javasolunk, mert a tekerések során bitumenes utakon haladunk. Kérünk, hogy hozz néhány „alapalkatrészt”, amit a kísérőautó szállít a kerékpározás alatt. Az Altura szerszámokat biztosít a kísérőautóban.

További információk: www.altura.hu

(x)

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo