fbpx

Történelmet írt a Superior Racing Team… Elkezdődött a zártpályás mtb maraton sorozat

A törvényi rendelkezések maximális betartása mellett az elmúlt hétvégén két zártpályás versenyt is rendeztek a törökbálinti Fortuna Beachen. 
A 2020-as versenyszezont két Eleminátor futam szervezésével indította a Superior Team, de sajnálatos módon ezt követően az ismert világjárvány miatt már senki nem szervezhetett versenyt mostanáig.
A szombati napon a maratonozóké volt a főszerep. A dimbes-dombos területen Búr Zsolt által jelölt 3,2 km-es pálya gazdagon tartalmazott szintet, körönként 106 métert.
Népszerű volt a családi futam, mely keretében a szülőknek, gyermeknek együtt kellett teljesíteni a 3 körös 10 km-es távot. A 30 km-es 10 körös és a 60 km-es 20 körös távok már sportembert próbálóak voltak.
A hagyományos maratonokhoz szokott versenyzők előbb meglepődtek a pihenésre minimális esélyt sem adó pályán, majd egyre inkább belejöttek a kemény körök teljesítésébe.
A 117 induló MTB, Gravel, ebike kategóriákban és ebben az egyedi zártpályás sorozatban kifejezetten jónak mondható.
A versenyzők egyöntetű véleménye volt, hogy a természetest utánzó akadályokkal  is bővített pálya teljesítése nem volt könnyű feladat, de a rendezvény és annak minden részlete kiválóan volt megszervezve.
A vasárnapi napon utánpótlás xco sorozatot szerveztek részben a maraton pályáján , de több és komolyabb akadállyal. Erre a rendezvényre Buzsó személyesen hívta meg az utánpótlásnevelő egyesületeket , melyek közül 9 csapat 90 fővel el is hozta a gyerekeit a versenyre.  Mivel a 2019-es őszi piliscsévi xco verseny óta semmilyen hazai cross country verseny nem volt a gyerekek számára -és a publikált információk alapján nyár végéig nem is várható- óriási hiányt pótol ezzel a sorozattal a Superior csapat. A rendezvényt nagyon szervezetten zajlott, a gyerekek sportszerűen és versenyre kiéhezetten versenyeztek. A szervezők a 3 futam alatt arra törekednek, hogy a hosszú kényszerpihenő után a fokozatosság elvét követve egyre több és nehezebb akadállyal bővítsék a nyomvonalában is megújuló xco pályát.
Legközelebb június 27-én folytatódik a zártpályás maraton, melyet már egy 10 órás csapatváltó is kiegészít, ami remek alkalom, hogy indulói felkészüljenek az augusztus 22-23-án megrendezésre kerülő 24 órás maratonra.  június 28-án pedig az xco futam 2. fordulója következik.
Nevezési felületek:
Bak Ferenc képei
Maraton fotók:
UP XCO fotói
Eredmények : https://fairtiming.hu/

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo