fbpx

bringásandrás blog: Készülj velünk a 24 órás versenyre!

Egy bejegyzéssorozatot indítok, amiben nyomon követhetitek a felkészülésünket a zánkai 24 órás versenyre és sok hasznos tanácsot kaptok a versenyre való felkészüléshez. Most első körben néhány gondolat esik a 24 órás versenyről és bemutatjuk a csapatunkat. A következőben pedig az edzésekről lesz szó.

attanásig feszült idegekkel a rajtnál. Pedig hátra van még 24 óra...

Pattanásig feszült idegekkel a rajtnál. Pedig hátra van még 24 óra…

A 24 órás verseny nevének már a csengése is izgalmat kelt, hiszen egy néhány órás verseny is kemény menet tud lenni, hát még egy 24 órás! Nem csoda, ha mindenki felkapja a fejét egy olyan szalagcím olvasatán, hogy „24 órás verseny lesz a …“ Mi pedig nem kisebb célt tűztünk ki, minthogy egy ilyen mountain bike versenyre fogunk felkészülni csapatunkkal.

Itt nem elég a versenyzőnek csak saját magára hagyatkozni, szinte elengedhetetlen egy jó háttér, egy jó csapat. Mi ezt az utat járjuk végig, mutatjuk be lépésről-lépésre a tennivalókat miként készülünk fel a július végi zánkai 24 órás mountain bike maratonra. Így ha kedvetek van, a mi segítségünkkel fel tudtok készülni.

Az egyik legfontosabb dolog, hogy profi gondolkodással álljunk a versenyhez, jól tervezzük meg a lehető legtöbb apró részletét. Higgyétek el, ez is ér annyit, mintha 2 órával többet edzenénk hetente! Hamarosan összeállítjuk a rendkívül színes és különböző egyéniségekből álló csapatunkat, majd következnek a fizikai felkészülés lépései, a technikai követelmények megvalósítása, majd a versenyzéshez szükséges eszközök összeszedése.

Az öt fős csapatunk az alábbiak szerint áll össze:

Bokros Manassé legutóbb a Master 2 kategória dobogóit koptatta

Bokros Manassé legutóbb a Master 2 kategória dobogóit koptatta

Manót sokan a háta mögött csak “Az Öreg”-nek becézzük, hiszen neki már a B oldal pörög, nemrég már belekarcolt a negyvenbe… Emögött amúgy csupa szeretet lakozik irónia nélkül, hiszen a teljesítmény, ami a lábaiban lakozik sok fiatal számára is irigylésre méltó. Számos kiemelkedő eredménye mellett tavaly a cross country magyar kupa második helyét szerezte meg, idén pedig kislányának, Csengének az edzéseit irányítja. Mostanra rá helyeződött a hangsúly a család versenyzését tekintve és biztosítva látszik, hogy a Bokros név továbbra is jelen legyen a versenyek dobogóin.

Manó mintegy 20 éves rutinjával biztosan sokat tud majd segíteni a csapaton belül, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki magunkból.

Enyingi Peti a legtöbb időt a városi bringa nyergében tölti

Enyingi Peti a legtöbb időt a városi bringa nyergében tölti

Peti egy igazi életművész. Nagyon izgága, soha nem bír megmaradni a seggén, de ezért is szeretjük. A csapatból lehet, hogy neki van a legkevesebb versenyzői rutinja, viszont jó fej. És ez is fontos, hogy ha majd erősek nem leszünk, legalább jókat röhögjünk. Ő naponta kettőször pattan nyeregbe a betondzsungelben, ahol egy sebességes városi bringájával tartja rettegésben magát és környezetét. Peti Budapesten dolgozik, s a villamossínek, a padkák és a közlekedés motoros járművei biztosítják számára a magas adrenalint. Hétvégén pedig az erdőket veszi célba, akkor a mountain bike-ozás kerül főszerepbe.

Egy kis figyelmet igényel, de akkor bizony mindent óramű pontossággal végez. Remélem, hogy működni fog ez a versenyen is, amikor a 6:40-es körátlagot kapja ukázba…

Balász csak úgy falja a versenyeket

Mayer Balázs csak úgy falja a versenyeket

Balázs próbál a lehető legprofibban a bringázáshoz állni, de ez néha nem sikerül, mert a fiatal, és szép – leginkább a barna hajú, barna szemű (bringás) – hölgyek gyakran elveszik az eszét (és szívét), ilyenkor edzője, Bálint pedig csak fogja a fejét, hogy most mit is kezdjen ezzel a sráccal, akiben rengeteg ambició van, csak néha a gyengébbik nem belekever a felkészülésébe… 3 éves versenytapasztalata van, leginkább maratonversenyeken indul, egyszer vett részt eddig 24 órás csapatversenyen, viszont a későbbiekben mindenképpen szeretné magát próbára tenni duóban, illetve majd ha belenő, és meglesz a kellő rutinja, és edzettsége – na és persze a hölgyeket is tudja majd kezelni – akkor a szóló 24 a cél! Állítólag ehhez megvannak az adottságai is… és a csajozáshoz is.

bence

Kuntár Bencés legtöbben újságíróként ismerik itt a Bikemag-en

A legfiatalabb versenyző, de közel sem kezdő, ami a kerékpározást és a kerékpáros újságírást illeti. Tipikusan az a bringás, aki mindig talál kifogást, miért nem ment jól aznap. Mindig a jövő évben fog jól teljesíteni, de azért halad ha kell. Több 24 órás versenyen hárult már rá fontos szerep csapatban, amit mindig maximálisan megoldott, olykor a pihenőidőben a mosdóban színeseket ásítva. Ex-fesztivál munkásként és mernök hallgatóként az alváshiánnyal biztosan nem lesz baja!

Egy pilisi cross country országos bajnokságon

Egy pilisi cross country országos bajnokságon

 

Legutoljára maradtam én, András. Manó mellett nekem van a legtöbb versenytapasztalatom és már többször indultam a 24 órás versenyen. Az eddigiek nem voltak túl sikeresek, hiszen iszonyat fiatalon, még 20 éves korom alatt szóló indulással próbálkoztam. Az élettannal kevésbé voltam tisztában ekkor még és bár borítékolható volt, hogy nem fogom bírni 10 óránál tovább, én azt hittem, hogy mégis. De nem.

Majd duóban próbáltunk szerencsét, amikor csapattársam dereka adta fel a küzdelmet és dobogós helyről szálltunk ki 16 óra versengés után.

Ha még akadt valaki, aki ezek után bízik a csapatban, annak (de inkább a többieknek) elmondanám, hogy azóta sokat értünk, fejben erősebbek lettünk. Remélem…

További érdekes bejegyzések a http://bringasandras.blog.hu/-n olvashatók.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo