fbpx

BringaPark Kupa: Buruczki nyerte a 2. futamot

Február 9-én, vasárnap került sor a Kőbányai Torna Club által szervezett BringaPark Kupa második versenyére. A helyszín ezúttal is a tizedik kerületi Sportliget volt.

Kék éggel, napsütéssel indult a reggel, és bár a felhők végül átvették a hatalmat, az egy héttel azelőtti ónos esős, havas, jeges pályához képest szinte ideális cyclo-cross időben indultak a futamok. A kellemesebb körülmények a nevezők létszámára is kedvező hatással voltak: ezúttal 68 versenyző vágott neki a különböző távoknak.

BringaPark_Kupa_2__7437

Színvonalas, érdekes összecsapások döntöttek minden futam helyezéseiről, látszott, hogy mindenki kihozta magából a maximumot. A hihetetlen energiával rendelkező gyerekversenyzők pedig a futamaik végeztével sem hagyták abba a tekerést, így igazi családi program kerekedett a kerékpáros rendezvényből.

BringaPark_Kupa_2_BuZso_Szilard_akadaly

Az elit férfimezőny tagjai ezúttal is hat kört teljesítve csaptak össze egymással. Az előző verseny győztese, a belga Cleppe hiányában is színvonalas csata zajlott a pályán az aranyéremért. Buruczki Szilárd dolgát most Búr Zsolt igyekezett megnehezíteni. A két kiváló bringás fej-fej mellett haladt több mint öt körön keresztül, végül az utolsó körben a KTC sokszoros magyar bajnok versenyzője, Buruczki robbantott, és végül 17 másodperc előnnyel ért célba riválisa előtt.

BringaPark_Kupa_2_7646Az összetett versenyben Buruczki így szinte behozhatatlan előnyre tett szert. A “hazai” versenyzőnek gyakorlatilag csak végig kell tekernie a távot az utolsó futamban, hogy megszerezze a végső diadalt.

Az első futamon is népszerű pálya most kisebb módosításokkal még nagyobb sikert aratott. A második helyre érkező, ezért elfogultsággal nem vádolható Búr Zsolt is kifejezetten dicsérte a pálya vonalvezetését és az izgalmas szakaszokat. Külön élmény volt, ahogyan „BuZsó” a mesterséges akadályokat vette: míg mások a bringáról leszálltak, addig ő átugrotta ezeket. A sorozat utolsó versenyén ugyanezt a pályát ellenkező irányban kell megtenni, így a változatosság ezúttal is biztosítva lesz. Remélhetőleg még kellemesebb idő, és még több látogató teszi tiszteltét február 16-án, vasárnap Sportligetben, a sorozat befejező, egyben mindent eldöntő versenyén.

Eredménylisták: Eredmények 2 futam (1)

Kőbányai BringaPark Kupa 3. futamának időpontja:

2014. 02. 16. (vasárnap): Kőbányai BringaPark kupa

Helyszín:

Budapest, X. Sportliget, Hangár utca 10.

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo