fbpx

Boonen a rekordhalmozó, fotófinissel a Harelbeke is megvan! – videó

Továbbra is bombaformában Tom Boonen és az Omega-Pharma Quick Step, Tornado Tomnak pénteken a falndriai E3 Prijs Harelbeke, WorldTour viadalt is sikerült felvésnie győzelmi listájára, rekordszámú, ötödik alkalommal. A számmisztikának azonban ezzel még nincs vége…

…Hiszen a belga klasszis ezzel kiegyenlített az olasz Elia Vivianival szemben, az idén szerzett legtöbb győzelem tekintetében, bár a hat siker presztízsét tekintve egyértelműen Boonen a jobb. Ráadásul eközben egyéni rekordján átlépte a bűvös 100 profi győzelmet, ami kevés kerékpárversenyzőnek adatik meg pályafutása során. Közben csapata, az Omega Pharma-Quick Step ugyancsak a legjobb egyelőre 2012-ben, Boonen tegnapi sikerével már 21 elsőséget számolnak idén, szemben a Sky és a Liquigas 13 győzelmével.

Térjünk azonban vissza a belgiumi Harelbeke városában rendezett 203 kilométeres WorldTour-egynaposra, melyen szokás szerint megrostálódott a mezőny a kockaköves kis dombokon. Az egyik nagy esélyes, a címvédő Fabian Cancellara is szerencsétlenül járt, miután úgy tűnt, hogy nyerő szökevénycsoportot sikerült formálni Boonen, Pozzato, Sagan és Vanmarcke társaságában, a svájci defektet kapott, majd rögtön a kerékcsere után karambolozott is a frissítőzónában.

Hiába láthatott a belga nép rengeteg akciót a dombokon, Tom Boonen és Pozzato csapata, a Farnese Vini is nagyon aktív volt, végül sprintre érkezett egy nagyobb csoport, melyben feltűnően jól mozgott – segítőtársak nélkül – a spanyolok háromszoros világbajnoka, Oscar Freire. Az utolsó kilométeren végig harmadik-negyedik pozícióban haladt, várva a megfelelő kerékre a hajrában.

A rutinos spanyol jól is választott, amikor a rengeteg akcióban megfáradt mezőnyből a hajrát indító Boonenre állt rá, azonban elmondása szerint nem látták jól a célvonalat, így hiába kezdte kikerülni a belgát, nem maradt ideje „körberajzolni”, Tornado Tom győzött.

Videó összefoglaló:

Eredmény:

1. Tom Boonen (Bel) Omega Pharma-Quickstep     4:51:59
2. Oscar Freire Gomez (Spa) Katusha Team
3. Bernhard Eisel (Aut) Sky Procycling
4. Leonardo Fabio Duque (Col) Cofidis, Le Credit En Ligne
5. Sep Vanmarcke (Bel) Garmin – Barracuda
6. John Degenkolb (Ger) Project 1t4i
7. Matthieu Ladagnous (Fra) FDJ-Big Mat
8. Alexandre Pichot (Fra) Team Europcar
9. Alessandro Ballan (Ita) BMC Racing Team
10. Sébastien Turgot (Fra) Team Europcar

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo