fbpx

Blog Kusztitól: A Sky-os Boswell szerint „ahhoz képest nagyon jól megyünk”

A magyar kontinentális csapatban, az Utensilnordban kerékpározó Kusztor Péter a héten Olaszországban zajló Coppi e Bartali 2.1-es verseny harmadik napján egy Facebook-blogbejegyzéssel hívta fel magára a figyelmet.

Kusztiék a Coppi e Bartali csapatidőfutamán (Fotó: Stefano Sirotti)

Kusztiék a Coppi e Bartali csapatidőfutamán (Fotó: Stefano Sirotti)

Miután a blogjbejegyzés végén Kusztor felhívja a kerékpáros oldalak figyelmét, hogy próbálják lehozni az igazságot csapata versenyszerepléseiről, természetesen mi eleget teszünk kérésének:

Egy kis történet és pár gondolat

A mai 3. szakasz előtt Zsolt barátom és csapattársam beszélgetett egy keveset az egyik Sky-os versenyzővel. Amúgy azt kell, hogy mondjam, ők a mezőny legkedvesebb csapata. Teljesen közvetlenek, segítőkészek és mindig nyugodtak. Nem bántanak senkit, hiszen tisztában vannak vele, hogy mindenki egy célért teker, mindenkinek ez az élete.
Na de térjünk vissza arra, hogy mit is mondott Zsoltnak Ian Boswell (Sky). Szerinte a tegnapi hegyes szakasz sokkal nehezebb volt, mint mondjuk a Strada Bianchi vagy a Roma Maxima, de sorolt még pár nagy versenyt. Zsolti mesélte neki, hogy mi egy kis csapat vagyunk Magyarországról, és idén mindössze 3 versenynapot teljesítettünk. Erre ő azt reagálta, hogy ahhoz képest nagyon jól megyünk, hiszen végig ott tudunk lenni az élen. Lehet, hogy ez a tény és kijelentés sok mindenkit megdöbbent odahaza, de azt hiszem, hogy ha ezt a világ egyik legjobb csapatából mondja valaki, akkor talán lehet benne némi igazság. Nem lehet, hogy a sok rosszindulatú, mindent ócsároló embernek el kéne egy kicsit gondolkoznia pár dolgon? Ha egy Boswell így lát bennünket, akkor miért van az, hogy a sok mindent tudó magyar ember lenézi az eredményeinket, és ahol csak lehet ott belénk köt!? Olyan versenyzőkkel kell felvennünk a küzdelmet, akik nem nulla forintot keresnek havonta, mint nálunk a legtöbb versenyző, köztük a mai napig mi is, hanem milliókat. Nem ugyanolyan feltételek között gyűjtik a kilométereket, és jelen pillanatban körülbelül 30 versenynappal rendelkeznek. És ezek után szeretném még hozzátenni, hogy tömérdek alkalommal felvesszük velük a versenyt, a ritmust, mint mondjuk a mai napon is. Ma 158 kilométer tettünk meg 3 óra 15 perc alatt, ez 48 feletti átlagot jelent. A leggyorsabb körben 51-es átlagot repesztettünk. Zsolt és én is a spiccen jöttünk, együtt sprintelve Vivianiékkal, ez talán nem véletlen.
Számunkra fontos lenne az, hogy otthonról a támogatást és pozitív hozzáállást kapjunk a munkánkhoz, ha már egyebet nem, de legtöbbször csak az oktalan kritika és hozzá nem értő beszólások jutnak el hozzánk.
És még egy utolsó dolog. Szeretném megkérni az összes kedves magyar kerékpáros oldalt, hogy próbálja meg lehozni az igazságot a versenyszerepléseinkről – mert most sem sikerült – vagy inkább ne írjanak semmit. Köszönöm szépen!

Ezzel szeretném is lezárni ezt a témát, és nem foglalkozni a továbbiakban azzal, ami otthon történik ebben az egész cirkuszban.

És ezúton szeretném megköszönni mindenkinek a támogatást – a többi csapattársam nevében is –, aki drukkol nekünk és biztat bennünket!

További szép estét mindenkinek!
Kuszti

A Coppi e Bartali versenyről a Bikemagon:

A harmadik nap összefoglalója

A második nap összefoglalója

Az első nap összefoglalója

Előzetes információk

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo