fbpx

Bernal a Giro d’Italia királya

A Giro d’Italia 16. szakaszát a rózsaszín trikós Egan Bernal nyerte, a legnagyobb hegyek között megmutatta a kolumbiai bringás, hogy nyerni érkezett Olaszországba és tovább növelte az előnyét az összetettben.

Forrás: giroditalia.it

Előzetesen a 16. szakasz ígérkezett a Giro d’Italia királyszakaszának, de a versenyszervezők a rossz időjárás miatt kénytelenek voltak változtatni a tervezett útvonalon, így a szakasz 153 km-re rövidült és “csak” egy első és egy kiemelt kategóriás emelkedőt tartalmazott.

A rajt után azonnal kialakult egy nagy létszámú szökés, amibe bekerült a hegyi összetettben élen álló Geoffrey Bouchard is, aki nem titkolt szándékkal tovább szerette volna növelni a hegyi összetettben az előnyét. A terve jól sikerült, az első kategóriás emelkedőt megnyerte, mellyel begyűjtött jó pár pontot a hegyi trikóért. A lejtőn hatan gurultak tovább, melyben nem kisebb nevek voltak ott, mint Gorka Izagirre (Astana-Premier Tech), Joao Almeida (Deceuninck-Quick-Step), Antonio Pedrero (Movistar), Vincenzo Nibali (Trek-Segafredo), Amanuel Ghebreigzabhier (Trek-Segafredo) és Davide Formolo (UAE Team Emirates), készülve arra, hogy hátha előrébb tudnak kerülni az összetettben vagy a 2021-es Giro d’Italia legnagyobb hegyét meg tudják nyerni.

Az Ineos diktálta a tempót a főmezőny elején és nagy meglepetésre Remco Evenepoelnak nagyon korán gondjai támadtak, mellyel az összetett elsőségért vívott küzdelemből gyakorlatilag kiszállt. Az élen Formolo lépett el a többiektől, akire nagy nehezen Pedrero tempózott fel. Közben hátul az EF csapata szedte szét a főmezőnyt és csak nyolcan (Bernal, Yates, Martinez, Caruso, Carthy, Carr, Bardet, Ciccone) maradtak az esélyesek csoportjában, ekkor szakadt le Valter Attila is. Innen Bernal indított egy óriásit, aki mindenkit otthagyott és még a szökevényeket is utolérte, mellyel megnyerte a Giro legnagyobb hegyét, ezután a lejtőn is jól teljesített és a szakaszgyőzelmet is megszerezte. Mögötte Caruso és Bardet lépett el a többiektől, akik végül együtt érkeztek a célba a 2. és a 3. helyen.

Bernalnak ezzel már majdnem 2 és fél perc az előnye az összetettben, egyelőre úgy tűnik, hogy idén a kolumbiait senki nem fogja tudni megszorítani a Giro d’Italián.

Valter Attila a 21. helyen 8 perc 24 mp hátránnyal ért célba, mellyel visszacsúszott az összetettben a 13. helyre.

Dina Márton a 74. helyet szerezte meg a szakaszon és az összetettben a 105. helyen áll.

Kedden pihenőnap következik.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo