fbpx

Benkó Barbi blogja: a tizennyolcadik…

Benkó Barbara, londoni olimpikonunk, a német Focus XC Team versenyzőnője a szombati cyclocross nemzeti bajnokságról mesél legfrissebb blogjában:

Megszereztem a 18. Bajnoki címem! Ebből ez a 4. cyclocross-os, a többi 14 MTB! Ez azt hiszem nem olyan rossz 23 évesen. 🙂 Külön öröm számomra, hogy visszakerült rám ez a mez 2 év kihagyás után, mert különböző okokból sosem tudtam részt venni a cross bajnokságon.

Békéscsaba 3

A helyszín tőlünk elég messze volt, a rajt szombaton meg korán, ezért már pénteken leutaztam Édesapámmal, meg egy PCCC-s különítmény is érkezett, köztük olyan szupersztárokkal, mint a Dina tesók vagy Cser Gabi. 🙂 Dina Marcival már a héten beszéltük, hogy majd megyünk pár kört, ha leértünk, ez így is volt. Legnagyobb meglepetésemre már rengetegen lent voltak és a pálya teljes egészében ki volt szalagozva, na, erre nem fogadtam volna.

Fejes Gabival egyszerre érkeztünk és pont azt beszélgettük a parkolóban, hogy milyen jó, végre mennyi női nevező van és egész jó mezőny lesz. Hát ez másnapra jócskán megváltozott, kb. mindenki visszamondta különböző okok miatt (sérülés, kerékpár problémák) és alig volt női induló. Sajnáltam kicsit a dolgot, de annyiból nem, hogy így nem kellett maxon mennem, mert mióta hazaértünk Portugáliából, nem vagyok túl jól. Valószínű a repülőn megfáztam a klímától, ami általában egy nap alatt elmúlik nekem, hát most nem.

Nem akartam még betegebb lenni, így nem is hajtottam ki teljesen magam, inkább a biztosságra mentem és meglett a Bajnoki cím! 2. Rozsnyai Manka lett, 3. Cseh Roni! Az U19-es fiúkkal indultunk, ahol pedig a Dina tesók ledurrantották a futamot, Marci lett a Bajnok, Dani 2. Nagyon örültem a srácoknak! Fetter Erik U17-ben lett Bajnok, Virág 2. lett a lányoknál, úgyhogy elég szépen szerepelt a pilisi különítmény. Levezetés után nem maradt más hátra, mint az elit és U23 futamot megnézni, ami a végére egész izgalmas lett és mentek már a fogadások a rajt-célnál a depóban, hogy vajon utoléri-e Vígh Zoli a Fejes Gabit, de végül nem így lett, így a fiúknál is új Bajnokot avattunk Gabi személyében!

Békéscsaba

Azt kell mondanom meg is érdemelte, mert egész szezonban kiegyensúlyozottan versenyzett és tegnap is nagyon szépen ment a saras-csúszós pályán. Ja, igen a fiúk esőt is kaptak, ami közben elállt és a végére már tapadós sárban versenyeztek, hogy érezzék a törődést… Meg kicsit együtt is éreztem Gabival, mert ezen a pályán ő is mindig peches volt, de most végre legyőztük a mumusunkat. 🙂 Az U23-at egy pocsék rajt után Rózsa Balázs nyerte, bár ez annyira nem volt izgalmas, mert hamar átvette a vezetést és az előnyét növelte körről-körre. Azt gondolom ő is nagyon megérdemelte ezt a trikót, egész szezonban jól ment és hát ő volt az egyik favoritom…:)

A pálya szerintem egészen jó lett, én csak a füves kanyargós csiki-csukit nem élveztem, a többi tetszett nagyon és azt kell mondjam, hogy ami a szervezést illeti évek óta az egyik legjobb szövetségi rendezvényen vehettünk részt! Gratulálok a szervezőknek! Néző nem volt túl sok, talán a helyszín miatt sem, de a Supercrosst elnézve itthon egyre népszerűbb ez a sportág hál’ Istennek!

Nekem ez volt az utolsó cross versenyem ebben a szezonban, most már szigorúan csak a felkészülés a monti szezonra, amit egy saját szervezésű edzőtáborral kezdek meg Gran Canaria-n egy hét múlva. Addig már csak meg kell gyógyulni, mert sajnos rosszabb lett az állapotom a verseny óta, pedig ezt a telet kihúztam eddig mindenféle betegség nélkül, nem most kéne elkezdeni.

cxob_11

Köszönöm szépen a segítséget Édesapámnak, még mindig a legjobb és a csere kerékpárt Rózsa Balázsnak, amire szerencsére nem volt szükség, majd meghálálom…:)

Edzőtáborból majd próbálok jelentkezni. Köszönöm szépen a sok szurkolást és támogatást az egész cross szezonban mindenkinek!

http://benko.blogger.hu/

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo