fbpx

Benkó Barbara inkább az olimpiai kvótára koncentrál, mint a kommentháborúra

A múlt héten közúti balesetet szenvedő Benkó Barbara nem kíván belemenni kommentháborúba, szeretné maga mögött hagyni a történteket.

Londoni olimpikonunkat április 16-án sodorta el Piliscsabán egy elé befékező autó, és az eset után az elé befékező sofőr segítségnyújtás nélkül távozott, majd később jelentkezett a rendőrségen. A médiában azóta kiemelten foglalkoztak az esettel, ami odáig fajult, hogy már azt is feszegetik, nem úgy történtek a dolgok, ahogy Barbi elmondta.

Barbi vasárnap Salgótarjánban sérülten is itthon tartotta az első helyért járó UCI-világranglista pontokat

Barbi vasárnap Salgótarjánban sérülten is itthon tartotta az első helyért járó UCI-világranglista pontokat (Fotó: Vanik Zoltán)

Mint ezen cikk és a balesetről beszámoló hír szerkesztője közvetlenül a baleset után (mikor még nagyon feldúlt állapotban volt) majd a kórházi vizsgálatokat követően is beszéltem Barbival és teljes felelősséggel kijelenthetem, hogy semmilyen ellentmondás nem volt az eset leírásában, a történtek és a sokkos állapot ellenére mindent pontosan elmesélt.

Amikor egy ma reggel megjelent írásban a balesetet okozó sofőr szájába adták, hogy Barbara nem mondott igazat – azért írom így, mert nem vagyok meggyőződve az illető rosszindulatáról, sokkal inkább gondolom, hogy „a nézettségért bármit” elv érvényesült – és egy horpadást mutogattak az autó hátulján, rögtön megláttam a Mercedes oldalán azokat a csíkokat, amikről Barbi már útban a kórházban mesélt.

Aki látott már kerékpáros ütközést, tudja, hogy ha egy bringás nekicsapódik egy autó hátuljának, akkor nem karistolja végig az oldalát is és nem üt hasonló léket a gépkocsi legerősebb pontján… De ennél tovább ne is menjünk bele magyarázkodásba, fejtegetésekbe. Az esetnek viszont szomorú tanulsága, hogy mennyi borzasztó negatív indulat süt a különböző oldalakra írt olvasói kommentekből, lehet itt felvonulásokat tartani, a kerékpárosok (is) sokak szemét szúrják Magyarországon, ahelyett, hogy a saját környezetükben teremtenének inkább rendet és békét…

Barbit kérdezve a sajtóban olvasható fejleményekről érthetően az volt az első reakciója, hogy őt kikészíti, ha ezzel kell foglalkoznia, miközben az edzéseire és az egyetemre kellene inkább koncentrálnia egy sűrű időszakban. Az ügyet nem kívánja tovább kommentálni, amivel kapcsolatban a következőket fogalmazta meg:

Utólag a legfontosabb, hogy épen megúsztam a balesetet, a horzsolásokat és a zúzódásokat lesz a legkönnyebb elfelejteni. Az ütközés körülményeiről én már mindent elmondtam úgy ahogy történt, nem szeretnék belefolyni semmilyen utólagos elemzésbe a médiában. Folyik egy rendőrségi vizsgálat, aminek lesz egy végeredménye, addig pedig nagyon sok fontos dologra kell koncentrálnom, többek között az olimpiai kvótához szükséges ranglistapontok gyűjtésére és az ehhez szükséges edzésekre, nem beszélve az iskolai teendőkről. A tények elferdítését meghagyom azoknak, akik ebben élik mindennapjaikat. A hivatalos eljáráson kívül én lezártnak tekintem ezt az ügyet és kérem, hogy ne is zaklasson senki ezzel kapcsolatban.

Fotó: Vanik Zoltán

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo