fbpx

BBB Vanguard nyereg teszt

Nyerget tesztelni nem egy hálás feladat, mivel ahány ember annyi féle testfelépítés. Most egy sportos, könnyű modellt fogtunk vallatóra, hogy kiderüljön mire elég amikor 240 grammon ülsz.

bbb vanguard nyereg

Egy biztos. Ez a nyereg baromi jól néz ki. Számít-e ez egy nyereg esetében? Szerintem igen, ugyanis aki kiad több mint 15 000 Forintot egy nyeregért, az nem csak azt várja el, hogy kényelmes legyen, hanem nézzen ki jól a bringán. Ez az első pár száz kilométeren biztosan így is lesz, illetve a polcon is eladja magát a design. A középső tehermentesítő vájat szép fényes felületű, ami maradhatott volna bármilyen, de jár a piros pont ezért a kivitelért.

bbb_vanguard_nyereg_teszt 1

Országúti és monti használatra egyaránt használható, alapból kinézete miatt az országútimra szerettem volna felrakni, aztán rájöttem, hogy a Monolink nyeregcső miatt ez nem megoldható. Így végül a teszt montira került fel. Maga a nyereg – ahogy már írtam – 240 grammot nyom, ami átlagosan jó érték ebben a kategóriában, főleg úgy, hogy CrMo sínnel készül, nem titán vagy karbon, bár a BBB weboldala szerint könnyű építésűek a sínek.

bbb_vanguard_nyereg_teszt 3

Kétféle méretben kapható, nálam a keskenyebb 145 mm széles kivitel volt, de mint utólag kiderült a 155-ös lett volna az ideális. Az ülőlap karbonszállal erősített üvegszálas műanyag, a szivacsozás fölé pedig erős microtec huzat került, ami vízálló is.

bbb_vanguard_nyereg_teszt 4

A microtec felület nagyon jól lett kitalálva, nem csúszkálok rajta még akkor sem ha vizes, viszont mégsem nehezíti meg a nyereg mögé beülést. Három órás volt a leghosszabb tekerés amit megtettem vele, nem zsibbadt el semmim, viszont egy mérettel szélesebb lenne az ideális. A nyereg dőlését érdemes pontosan belőni, mert nekem az orra először kényelmetlen volt, aztán kiderült hogy nem úgy vízszintes ahogy kéne. Van egyébként egy telefonra letölthető Morgaw nevű app, ami tökéletes erre a célra, főleg ha nincsen otthon vízszintes felület amire állíthatod a bringát.

bbb_vanguard_nyereg_teszt (1)

Egyelőre nem látszik semmilyen sérülés a nyergen, a borítás bírta a falnak döntéseket pedig nincsen rajta koptató. Tény, hogy nem estem vele, bár ez utóbbit nem bánom. Véleményem szerint az árát bőven megéri, jól mutat a gépen, nincsen rikító színe, így mindennel kompatibilis a design tekintetében. Kényelmes, két szélességben is kapható, és akár hobby versenyzőknek is megfelelő a súlya.

A BBB nyergeket keresd a forgalmazó partnerboltjaiban! Bővebb infó a nyeregről ITT.

Elindult a BBB hazai facebook oldala is, érdemes követned az újdonságok, akciók, nyereményjátékok miatt!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo