fbpx

Az Omega uralta a Katari Körversenyt

Öten végeztek az összetett első tízben. Három szakaszt, valamint az összetett elsőnek és a sprintereknek járó trikót is elvitték Patrick Lefevere fiai, ami jó jel a tavaszi klasszikusok előtt.

1743635_699447440107650_730533080_n

Egyheteseket tekintve a sprinterek egyik Mekkájának számító Katari Körversenyen sokan arra számítottak, hogy az időfutamnak köszönhetően idén a tempómenők közül kerül ki a győztes. Az élet szerencsére ennél nagyobb játékos, és kicsit átírta az eseményeket.

Ugyanis jött Niki Terpstra és segítőként rögtön megnyerte az első szakaszt, ezzel pedig az Omega elsőszámú embere lett a körversenyre. Még az időfutamon se tört meg, sőt tovább növelte előnyét az összetettben:

„Az időfutam mindig kemény, hiszen a fájdalom és az óra ellen küzdünk. Nem tudhatod, hogy hogyan teljesítettél, amíg mindenki be nem ért a célba.”

Cancellara csak negyedik lett az időfutamon, 6 másodpercet kapott a győztes ausztrál időfutam bajnok Hepburntől (Orica).

A belga csapat dominanciájához kellett azonban Tornado Tom (Boonen) is, aki 2 szakasz megnyerésével és a ponttrikó elhódításával úgy néz ki, újra régi fényében tündököl:

„Már Argentínában (Tour de San Luis) is tudtam, hogy jó formában vagyok. Ha minden jól halad a következő hetekben, akkor képes leszek elérni a csúcsformámat.”

Boonen nyilvánvalóan a tavaszi klasszikusokra célzott, ahol szintén pont Terpstra lesz az egyik kulcsember az Omega sorában. A nagy kérdés már csak az, hogy a fiatalabb és nem kevésbé jó formában lévő, immáron háromszoros CX világbajnok Stybar vagy a rutinos Boonen lesz a kockakövek királya?

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo