fbpx

Az amerikai kormány is beperelte Lance Armstrongot

Az amerikai igazságügyi minisztérium kártérítési keresetet nyújtott be a doppingolás miatt szinte minden korábbi eredményétől megfosztott országúti kerékpáros, Lance Armstrong és csapata ellen, mert szerinte megsértették a US Postallal kötött szerződésüket, és jogtalanul jutottak a támogatáshoz.

armstrong_vagott_640x480

Az országos posta Armstrongot és csapatát a versenyző hét Tour de France-győzelme alkalmával hatszor főszponzorként támogatta. Ez idő alatt 40 millió dollárt fizetett azért, hogy az istálló névadó szponzora legyen. A sportoló összesen 17 milliót kapott a vállalattól 1998 és 2004 között. A minisztérium Armstrong mellett Johan Bruyneel csapatvezetőt és a gárdát működtető társaságot is beperelte. Ügyvédje szerint Armstrong a minisztérium lépését képmutatónak nevezte.

Az Egyesült Államok Doppingellenes Ügynöksége (USADA) tavaly augusztusban életre szóló eltiltással sújtotta Armstrongot, aki idén januárban az Oprah Winfreynek adott tévéinterjújában elismerte, hogy éveken át doppingolt. A sportolót tavaly a Tour-diadalai mellett többek között olimpiai bronzérmétől is megfosztották.

(Forrás: MTI)

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo