fbpx

Armstrong megadta az alaphangot a 100. Tour de France előtt!

Én szorgalmaztam egy tényfeltáró bizottság életre hívását, de McQuaid ezt el akarta kerülni, mert ha összeállna egy ilyen, ő, Verbruggen és az egész UCI bukna – nyilatkozta többek között a hét győzelmétől megfosztott Lance Armstrong a francia Le Monde hasábjain.

Lance Armstrong

Az interjú a Tour rajtjával egy időben, holnap jelenik meg, de a Cyclingnews kerékpáros portál hozzájutott az anyaghoz, melyből szemelvényeket bocsátott közre:

Az én időmben lehetetlen volt Tour de France-t nyerni dopping nélkül – mondja Armstrong, aki továbbra is az 1999 és 2005 között megrendezett Tourok győztesének tekinti magát és hozzáteszi: Az rendben, hogy kitörölték a nevemet, de szükséges megnevezni, hogy ki nyerte ezeket a Tourokat. Nem fogok vitát nyitni, ki, kit vert meg, de senki sem értesített eddig, kinek járnak azok a sárga trikók.

A texasit elmeszelő USADA ítéletről, miszerint a US Postal csapatnál a valaha létező legkifinomultabb doppingolás működött, Armstrong azt állítja, hogy baromság, szerinte a spanyol Eufemiano Fuentes százszor kifinomultabb módszerekkel dolgozott, az övék ahhoz képest egyszerű és régimódi volt, és nem olyan káros, ahogy az USADA állítja. Ráadásul a hosszú ideig húzódó Operación Puerto ügy végén a spanyol bíróság a Fuentes laborjában lefoglalt vértasakok megsemmisítése mellett döntött.

Biztos vagyok benne, hogy egyes focicsapatok is hatással voltak erre a döntésre, végeredményben a kerékpársport csak bűnbakként szolgált. Hogy én bűnbak volnék? Döntsék el mások, az én érzéseim a magányügyem. Én csak élem az életem, még mindig bringázom, golfozom, és délután kinyitok egy hideg sört.

ArmstrongDopingControl

A texasit az UCI-elnök Pat McQuaid kijelentéséről is kérdezték, miszerint Armstrongnak nincs helye a kerékpársportban.

Úgy gondolom, McQuaid politikai nyilatkozatot tett, hogy bizonyítsa keményvonalas hozzáállását, de ő hiteltelen ebben az ügyben. Azt mond és gondol, amit akar, szerintem sokkal komolyabb problémákkal kéne foglalkoznia… Hiszem, hogy a közelgő UCI-elnökválasztáson Brian Cookson kinevezése vérfrissítést jelentene. Meglátjuk, de a kerékpársportnak új vezetésre van szüksége, hogy visszanyerje hitelességét és a bizalmat. A dolgok egyszerűen nem változhatnak, amíg McQuaid marad, és ezt mondtam is neki. Az USADA nyomozása tönkretette ugyan egy ember életét, de semmit sem használt a kerékpársportnak. Én szorgalmaztam egy tényfeltáró bizottság életre hívását, de McQuaid ezt el akarta kerülni, mert ha összeállna egy ilyen, ő, Verbruggen és az egész UCI bukna – reflektált Armstrong, és ennek a kijelentésnek minden bizonnyal lesz utóélete…

Tour de France híreink idén külön rovatban jelennek meg, amely a főoldalról a menüsorból és a jobb oldali képváltóból is elérhető!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo