fbpx

Andy Schleck medencecsont törés miatt kihagyja a Tourt

Jelen állás szerint úgy tűnik, a tavalyi ezüstérmes luxemburgi Andy Schleck kénytelen kihagyni az idei Tour de France-t, ugyanis a Criterium Dauphine-en elszenvedett bukása után elvégzett legfrissebb vizsgálatok medencecsont-törést mutattak ki, melynek gyógyulása négy-hat hétig tart.

Andy bukása a Dauphine-en

A luxemburgi RTL már délelőtt hírül adta, a Radio Shack által szervezett sajtótájékoztatón pedig Andy Schleck ma délután megerősítette a rossz hírt, nem lesz ott június 30-án a rajtnál az év legnagyobb kerékpárversenyén. Érdekesség – ahogy nyilatkozatából is kiderül – hogy a Contador-Schleck párbaj így mégis megvalósulni látszik, csakhogy nem a Touron, hanem a Vueltán…

„Tegnap, amikor megtudtam az MRI vizsgálat eredményét, egy világ dőlt össze bennem. Nem nyerhetem meg a 2012-es Tour de France-t, sőt, ott sem lehetek. Nem tudom, hogy én haladhattam volna-e át Párizsban a Diadalív alatt sárga trikóban, de ez volt a célom. De akár Wiggins, akár a bátyám Frank, vagy más nyer, nem fogok kiállni és azt mondani: szerencséd volt, hogy nem voltam ott. Remélem az Olimpián már képviselhetem Luxemburgot, fő célom pedig így a Vuelta a Espana lesz idén. Ami nem öl meg, megerősít. Hiszek benne, hogy erősebb leszek, amikor visszatérek és lesz még egy dobásom.” – mondta a sajtótájékoztatón az ifjabbik Schleck fivér.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo