fbpx

Andalucía Bike Race: kezdjük az MTB szezont már februárban!

Indítsuk korán a mountain bike versenyszezont 2016-ban – ennek szellemében a spanyolországi Andalucía Bike Race-en a Bikemagot is képviselve vesz majd részt február 21. és 26. között Poór Brigitta és Motován Miklós vegyespárosban.

Poór Brigi a tavalyi versenyen

Poór Brigi a tavalyi versenyen

Az Andalúziában zajló többnapos mountain bike maraton kedvelt célpontja lett a magyar versenyzőknek is, tavaly UCI pontszerző kategóriában állt rajthoz a teljes Waberer’s Areus Team legénység, Blazsó Márton, valamint a Dósa Eszter-Poór Brigitta női duó is. Brigi 2016-ban vegyespáros kategóriában tér vissza, ahol bár ranglista-pontok nem járnak, ellenben jól csengő helyezésre van esélyük Motován Miklóssal. Reméljük, minél több jó magyar eredményért szurkolhatunk 2016-ban is, a versenyt a Merida Maraton Team-CST-Bikemag.hu mindennapjaiba betekintve, Brigi beszámolóin keresztül követjük majd napi szinten.

andalucia_bike_race_poor_brigitta_01A Merida Maraton Team CST női MTB maraton bajnoka ezért vágyik vissza az Andalucía Bike Race-re:

2015-ben volt szerencsém a válogatott keret tagjaként részt venni a 6 napos Andalúcia Bike Race versenyen. Fantasztikus környezet, profi szervezés. Egy verseny, ahol együtt tekerhetsz az igazi nagyokkal! Tavaly a versenyt befejezve úgy éreztem, hogy soha többet… De aztán, ahogy lenni szokott, a sok szenvedés átalakult és egy fantasztikus élmény maradt meg belőle! Kezdte egyre jobban noszogatni a fantáziám, hogy jövőre is menni kellene.

Egy biztos, a szezon hátralévő versenyeire jobb felkészülést nem is kívánhatnék! Andalúziában, Dél-Spanyolországban már februárban is bőven kerékpáros idő van, 15-20 fok közötti hőmérséklettel. Tényleg minden ideális. 2016-ra újításként bevezetik a 0. szakaszt, így most már 7 napon keresztül tart a küzdelem. Egy rövidebb időfutammal kezdünk, majd a hátralévő 6 szakasz során, 50-100 km közötti távokat kell teljesíteni, többnyire nehéz, de teljesíthető terepen. A szintkülönbségek bőven túlszárnyalják a hazai maratonokon tapasztaltakat, átlagosan 2500-3000 m körüli számokat produkálunk.

andalucia_bike_race_poor_brigitta_03

A pálya végig fantasztikusan ki van jelölve, a frissítőpontok több mint bőségesek és a célba érkezést követően sincs gondunk semmire, étkezési lehetőséget, bringaszervizt, masszázst biztosítanak. Fantasztikus hangulatot csinálnak, rengeteg a szurkoló mind a rajt/cél területen mind a pályán. A szállást és a transzfert illetően sem kell különösebben izgulni, hisz a szervezők erre is gondolva ajánlanak lehetőségeket a honlapjukon, de egyénileg is könnyen találhatunk.

2016-ban Merida Maraton Team-CST-Bikemag.hucsapatnéven, Motován Miklóssal kiegészülve a Mixed kategóriában fogunk versenyezni. Miki jól ismert a hazai montis körökben, hihetetlen maximalista, próbálunk meglepetést okozni! 🙂

andalucia_bike_race_poor_brigitta_04

A 2016-os Andalucía Bike Race-ról röviden:

Az elit kategóriákban UCI S1 kategóriás egyhetes verseny már ötéves múltra tekint vissza, s lévén az XCO-olimpiai szakág specialistái számára is remekül beleilleszthető a felkészülésbe, szinte garantált a jó idő, valamint olimpiai kvalifikációs pontokat is lehet gyűjteni, sok neves mountain bike versenyző áll rajthoz. Nyilván, aki amatőrként kap kedvet a részvételhez bármelyik kategóriában, jusson eszébe, hogy ilyen szintű versenynek már a teljesítése is komoly felkészültséget kíván, az élmény azonban kárpótol.

andalucia_bike_race_poor_brigitta_02

A nevezés 2016. január 31-éig tart, összesen 400 párosnak biztosítanak lehetőséget a szervezők, különböző csomagokban, akár „fullszervizzel”, hogy szinte csak a versenyre kelljen koncentrálni az amatőröknek is. Fontos, hogy a többnapos maraton Córdoba és Jaén városában berendezett versenyközponttal működik, tehát érdemes kipróbálni első többnaposként is, hiszen a résztvevők jórészt mentesülnek a szakaszról szakaszra hurcolkodás, fárasztó transzferek viszontagságaitól.

További információk és hamarosan részletek a szakaszokról: http://www.andaluciabikerace.com/

Korábbi cikkek magyar versenyzőktől az Andalucia Bike Race-ről: https://bikemag.hu/?s=andalucia+bike+race

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo