fbpx

Alexander Kristoff nyerte a Milano-San Remo-t – Videó

Idén hó nem esett, mégsem az nyert, akire előzetesen a legtöbb pénzt tettük volna.

Az év első Monumentumát minden bizonnyal nem kell bemutatni a kerékpár fanatikusoknak (mi azért tisztességgel megtettük ITT), már csak a táv ismeretében is le a kalappal Matteo Bono (Lampre Merida), Nathan Haas (Garmin-Sharp), Nicola Boem (Bardiani), Antonio Parrinello (Androni Giocattoli), Maarten Tjallingii (Belkin), Jan Barta (Netapp-Endura) és Marc de Maar (UnitedHealthCare) előtt akik szökésre adták a fejüket,  előnyük a 10 percet is elérte.

Fotó: Stefano Sirotti / sirotti.it

Fotó: Stefano Sirotti / sirotti.it

Innentől kezdve, ha nem kerékpáros médium lennénk, azt mondhatnánk, az égvilágon nem történt semmi: az mezőny tisztes távolságban üldözte a fogyatkozó létszámú szökevénycsoportot, az eső pedig… Nos az változó intenzitással esett, nem ritkán embertelen körülményeket varázsolva a versenynek (ráadásul a táv felénél magasodó Turchinón csak 5 fok volt).

Fotó: Stefano Sirotti / sirotti.it

Fotó: Stefano Sirotti / sirotti.it

Ilyen időjárásban előtérbe kerül a leleményesség: egyesek mini sárvédővel védekeztek az eső ellen, mások forró folyadékkal feltöltött kulaccsal locsolták érzéketlenné vált ujjaikat.

24 kilométerrel a cél előtt a Cipressa lejtmenetében a Nibali törte meg a csendet, aki a Nizzán nem nyújtott túl meggyőző teljesítményt (lévén idén a Tour de France-ra készül), így különösképpen senki nem izgatta magát az akció miatt. A Poggión utol is érték, ami Greipelnek már sok volt, a topfavoritnak tartott Degenkolb (Giant-Shimano) pedig defektet kapott.

A sík részre leérkezve kisebb-nagyobb próbálkozások után végül egy viszonylag népes csoport hajrázhatott a győzelemért, akik közül Cancellara meglepően jól sprintelt, ám Kristoff (Katusha) ellen ezúttal nem volt ellenszer, mindenki közül a legfrissebben mozogva ellentmondást nem tűrően megnyerte a versenyt. Kiemelendő még a cseh Zdenek Stybar egész jó teljesítménye a sprinten, a cyclocross világbajnoknak érik az első kockaköves klasszikus győzelme idén…

PIC445393632

Fotó: Stefano Sirotti / sirotti.it

A 26 éves norvég Alexander Kristoff az utóbbi években egyre jobb eredményekkel vétette észre magát: az olimpiai bronzérem mellett például a De Panne-i háromnaposon nyeregette a szakaszokat, de betalált a dán- és a svájci körversenyen is, valamint a legfontosabb norvég többnaposokon uralta a sprinteket. Idén Ománban már megmutatta, milyen a viking-virtus, és számítani lehetett rá, hogy a klasszikusokon is villantani fog. A mai nap az időjárás miatt is kedvezett a Katyusa versenyzőjének, a mezőny egyik legjobb esőmenőjének számít.

Videón az utolsó kilométerek:

[youtube height=”HEIGHT” width=”WIDTH”]https://www.youtube.com/watch?v=2Wl28nIw-fU[/youtube]

 

A 105. Milano-San Remo végeredménye:

1 Alexander Kristoff (Nor) Team Katusha 6:55:56
2 Fabian Cancellara (Swi) Trek Factory Racing
3 Ben Swift (GBr) Team Sky
4 Juan Jose Lobato Del Valle (Spa) Movistar Team
5 Mark Cavendish (GBr) Omega Pharma – Quick-Step Cycling Team
6 Sonny Colbrelli (Ita) Bardiani-CSF
7 Zdenek Stybar (Cze) Omega Pharma – Quick-Step Cycling Team
8 Sacha Modolo (Ita) Lampre-Merida
9 Gerald Ciolek (Ger) MTN-Qhubeka
10 Peter Sagan (Svk) Cannondale

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo