fbpx

Alberto Contador kétéves eltiltást kapott!

A Nemzetközi Sport Döntőbíróság (CAS) helyt adott a spanyol Alberto Contador doppingügyében a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) és az Antidopping Világszervezet (WADA) fellebbezésének, és két éves eltiltást szabott ki napjaink legjobb GT-menőjére a 2010-es Tour de France-on produkált pozitív doppingtesztje miatt.

Alberto Contador

Mint ismeretes, a spanyol szövetség korábban felmentette Contadort, helyt adva védekezésének, miszerint a Tour de France során, 2010 júliusában végzett doppingteszttel elenyésző mennyiségben kimutatott klenbuterol ételszennyezéssel került a szervezetébe. A döntés ellen az UCI és a WADA fellebbeztek a legfelsőbb döntéshozó szervnél Lausanne-ban, és az ügy régóta húzodott már.

A CAS most kimondta a végleges ítéletet, a kétéves eltiltás 2010 július 21-étől datálódig, s Contadort megfosztották 2010-es Tour de France-győzelmétől, s azóta elért eredményeitől, többek között a tavalyi Giro d’Italia-sikerétől. (A 2010-es Tour győztese így Andy Schleck, a 2011-es Giro nyertese pedig Michele Scarponi.) Az eltiltás idén augusztusban jár le, ami azt jelenti, hogy Contador az idei Vueltán már indulhat.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo