fbpx

A Szlovák DH Kupasorozat mezőnye visszatért Mala Lucivnára

Nem sok idő maradt pihenésre, a GravityHall Downhill Országos Bajnokság hétvégéje után a LiMiT Racing Team versenyzői útnak indultak a következő megmérettetésre. Ezúttal ismét Mala Lucivna volt a cél, mert ugyan a Szlovák DH Kupasorozat második állomásán már jártak itt, de most az ötödik futamra visszatért a sorozat.

A változatosságról azért gondoskodtak a szervezők, hiszen nem ugyanazon a pályán rendezik meg a versenyt, amelyen júniusban már összemérték tudásukat a szlovák és cseh mezőnnyel. Ezt csak „régi pályaként” emlegetik, kb. fele-fele arányban fut a nyomvonala erdős és nyílt terepen. Viszont egyöntetűen tetszik a versenyzőknek, dinamikusan és gyorsan lehet rajta bringázni, a befutó előtt pedig plusz látványelemként beiktattak egy finoman szólva sem kicsi ugratót, ami méltán kapta meg az „űrállomás” nevet.

Gács Péter az "űrállomáson" vagy ahogy máshogy emlegetik a srácok: "rakétakilövő, raketta, ÚÚállomás" stb. :)

Gács Péter az “űrállomáson” vagy ahogy máshogy emlegetik a srácok: “rakétakilövő, raketta, ÚÚ..állomás” stb. 🙂

Nyaralások és egyéb más elfoglaltságok révén a LiMiT-es srácok létszáma erre a versenyre kissé megcsappant, hárman képviselik a csapatot a hétvégén: Keresztes Péter, aki a múlt hétvégi hazai DH Országos Bajnokságon az Elite kategória harmadik helyét csípte meg; Palotai Gábor, aki tavalyi junior bajnokként idén már az Elite kategóriában a negyedik helyen végzett. A csapat harmadik versenyzője Gács Péter, aki főszervezője és versenyigazgatója volt az eplényi DH OB-nak.

Ezen a pályán 2011 óta nem tartottak versenyt, hossza 2100 m, a szintkülönbség pedig 510 m-t tesz ki, mindez szépen kiadja, hogy bizony vannak meredek részei is a pályának, főleg az erdős, gyökeres szakaszokon.

Keresztes Peti ment a legkevesebb kört ma, jobbára a pálya nézésére szentelte a napot, inkább csak ívnézős bringázásai voltak sok visszatolással és vacillálással. Vele szemben Palotai Gábor és Gács Peti viszont rótták a köröket, összesen nyolc fért bele a napba. „Szívesen érkeztem vissza Mala Lucivnára és ez a régi pálya – ami nekem új – első nap elnyerte a tetszésemet, a talaj remekül biciklizhető. Szerencsére fizikálisan sincs semmi gondom, így jöhet a következő edzésnap.” – mesélte Gábor utólag.

Palotai Gábor

Palotai Gábor

Holnapra már sajnos nem ígérnek ilyen szép bringás időt, mint ami ma volt, de őszintén reméljük, hogy nem szakad ránk az ég, mint legutóbb itt Lucivnán.

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo