fbpx

A szivárvány trikó a menő Mallorcán

Ritkán fordul elő a kerékpársportban, hogy egy csapatprezentáción két világbajnokot is dobogóra szólítanak az est fénypontjaként. A februári csapatbemutatón Mallorcán ez megtörtént, ráadásul a Lampre-Merida csapata az utolsó pillanatban igazolta talán a legnagyobb sztárt a csapatba.

országúti és mountain bike profik egymás mellett

országúti és mountain bike profik egymás mellett

Február közepén, Mallorcán prezentált a 2014-re az országúti világbajnokot, a portugál Rui Costát soraiban tudó Lampre Merida gárdája, valamint a hegyikerékpársport nagyasszonyával, a sokszoros világ- és olimpiai bajnok Gunn Rita Dahle-val felálló Multivan Merida Biking Team. A közös kerékpár főszponzor látványos, közös bemutatót szervezett, amit nemzetközi média-érdeklődés övezett.

A Lampre-Merida sor Pozzatóval, Hornerrel, Ulissival, Cunevóval...

A Lampre-Merida sor Pozzatóval, Hornerrel, Ulissival, Cunevóval…

Az aktuális szenzációt nem is annyira a két világbajnok megjelenése szolgáltatta, hanem Chris Horner leigazolása, amit két héttel korábban jelentettek be, gyakorlatilag a profi kerékpársport átigazolási időszakának hangos záróakkordjaként. A 42 éves amerikai, aki tavaly minden idők legidősebb GT-győztese lett a háromhetes spanyol kerékpáros körverseny megnyerésével, egy évre kötött szerződést, és a Giro d’Italia, valamint a Vuelta-címvédés szerepel céljai között.

Rui Costa és Gunn Rita Dahle Flesja

Rui Costa és Gunn Rita Dahle Flesja

A világbajnok Rui Costa ennél is tovább ment a 2014-es szezon tervezésekor: a világ legismertebb kerékpárversenyén, a Tour de France-on száll majd harcba a sárga trikóért, idén először koncentrál majd pályafutása során az összetettre. A még csak 27 éves kerékpáros eddig három szakaszt nyert már a Touron és kétszer végzett az összetett élén az egyhetes svájci körversenyen. Generációja egyik legnagyobb tehetségeként tartják számon, aki valóban okozhat meglepetést az idei francia körversenyen.

a kolumbiai José Serpa mulat

a kolumbiai José Serpa mulat

A Lampre-Merida friss fejlesztésű aerodinamikus kerékpárral, a Reactóval szerelte fel a csapatot, aminek gyorsaságát már ki is használták a sprinterek, fantasztikusan kezdve a szezont. Az olasz Sacha Modolo Argentínában és a Mallorca Challenge-en is győzni tudott – utóbbin kétszer is. Honfitársa, Diego Ulissi az ausztrál WorldTour-viadalon, a Tour Down Under-en nyert szakaszt és állhatott dobogóra összetettben is.

A hegyikerékpáros csapat, a Multivan Merida Biking Team is nagy reményekkel, fiatalokkal erősítve vág neki a 2014-es világkupa-szezonnak, de a legnagyobb érdeklődés még mindig a 41 éves Gunn Rita Dahle-t övezi, aki tavaly világbajnoki címet tudott nyerni a maraton szakágban. A norvég hölgynek esze ágában sincs még befejezni a pályafutását, amíg örömet okoz a bringázás, így 2016-ban még a riói szereplés sem kizárt. A csapat tagja 2014-ben is a 2010-es spanyol világbajnok, athéni olimpiai ezüstérmes, 2013-as vb-3., José Antonio Hermida is.

Fotó: Takács Tamás

Facebook-galéria a prezentációról: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.725618587472172.1073741852.133666210000749&type=1

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo