fbpx

A Merida-CST Salgótarján Kupán a 2008-as U23-as női világbajnok is rajthoz áll

A vasárnapi, UCI C1-es kategóriájú Merida-CST Salgótarján Kupán, a világranglista-pontok gyűjtése és a több mint háromezer eurós összdíjazás miatt jelentős nemzetközi mezőny várható. A nevezési listán a hazai élmezőny mellett a világranglista több helyezettje, köztük a korábbi U23-as női világbajnok is szerepel. A salgótarjáni verseny a Magyar Kupasorozat utolsó előtti állomása, tehát az összetettbeli pontgyűjtésre is lehetőség nyílik.

„Az ukrán Sergii Rysenko a világranglista 45. helyen áll jelenleg. Jelezte érkezését a 20. pozíciót elfoglaló cseh Jan Skarnitzl is. A hölgyeknél a 2008-as U23-as világbajnok – ekkor lett a szintén rajthoz álló Benkó Barbara juniorban ezüstérmes –, a szlovén Tanja Zakelj a 16. pillanatnyilag a világranglistán, de nem sokkal áll mögötte a szlovák Janka Stevkova sem, ő 18. jelenleg. Jelentkeztek a hazai élcsapatok, bajnoki dobogósok, van, aki már napok óta itt készül.” – mondta Kéri István versenyigazgató.

A hazai szövetség tájékoztatása szerint a Magyar Kupasorozat salgótarjáni és zalaegerszegi, egyben záró futama előtt a tabellát három futam után Buruczki Szilárd vezeti, megelőzve a szlovák Lami Michalt; abszolútban az U23-as Béla Attila, elit férfiben Reitinger Gábor következik. Nőknél Dósa Eszter, Módos Gabriella, Erdélyi Eszter a sorrend. Az olimpikon Parti András, mivel betegség miatt hosszabb kihagyásra kényszerült, nem szerepel az első háromban, de friss bajnoki címével pontszerző-esélyes.

„Szerda este hatalmas felhőszakadás áztatta el a pályát – ha azok az állapotok maradnának fenn, akkor életbe lép az esőpálya-változat, néhány hurok kimarad. Péntek délután volt egy kisebb esőzés, a pálya jelenleg saras, de ha a mai, lényegében napos időjárás maradna, akkor vasárnap csak a pálya 15-20%-án nehezítené sár a haladást.” – tette hozzá Kéri István.

Bővebb információk, részletes versenykiírás: www.salgotarjanihke.hu/xco2010

A verseny fórumtopikja a Bikemag Fórumban ide kattintva érhető el.

Forrás: BikeFun Hungary Kft. sajtóközlemény

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo