fbpx

A második hosszú napon is túl a Dráva Tour nemzetközi mezőnye

Pécs főteréről indulva rögtön egy szelektív szakasszal, hegymenettel kezdődött szombaton a Dráva Tour 3. szakasza, és a férfiak között változott az összetett éllovas személye.

drava_tour_3_10

A négynapos horvát-magyar rendezésű kerékpáros eseményen a harmadik napon alakultak ki a legnagyobb időkülönbségek az indulók között, ugyanis a nem egészen 7 kilométeres szelektív szakasz bár rövid volt, de végig hegymenetben vezetett a Remeterétig.

drava_tour_3_09

Az összetettet vezető Vinczeffy Zsolt – athéni olimpikonunk mountain bike szakágban – hamar nyilvánvalóvá tette, hogy immár nem aktív sportolóként nem fog beleszólni az érmekért folyó csatába, a fényes múltú bringás helyett azonban olyasvalaki brillírozott, aki előtt fényes jövő állhat.

drava_tour_3_05

A mindössze 13 éves Vastag Marcell már az emelkedő első felében meglépett egy kisebb szökevénycsoporttal, az utolsó két kilométerre hárman maradtak elöl . A TEKER-Nagykanizsa ifjú titánja 300 méterrel a cél előtt már hajrázni kezdett és a célig nem bírták ellenfelei a tempóját.

drava_tour_3_03

Marcell a Dráva Tour szervezésében és életre hívásában is oroszlánrészt vállaló Jankovics Ferencnek a tanítványa, aki egykor MAPEI-Nagykanizsa profi kerékpáros csapatot is működtette Magyarországon. Az összetettben nem sikerült átvenni a 13 éves fiúnak a vezetést, a kék trikó Moravek Lajosra (Brigetio-Komárom) került.

drava_tour_3_01

A szelektív szakasz után ismét egy hosszú túra várt a 120 kerékpárosra Nagykanizsáig, hol a főúton, hol kevésbé ismert alsóbbrendű baranyai és somogyi utakon haladtak, 30 kilométeres átlagsebességgel. A mezőny áthaladt Szigetváron, s végül Nagykanizsa főterére futott be, a TEKER egyesület bringásainak vezetésével.

drava_tour_3_04

Vasárnap Nagykanizsáról Zalakaroson át Hévízre tart a Dráva Tour, az üdülővárosban kerül sor 2 órakor a mért szakaszra is, egy 3 kilométeres körpályán kell megfordulni háromszor. A helyszínen kiegészítő programok, bringa suli gyerekeknek és freestyle show várja az érdeklődőket.

További képek:

Eredmények:

Férfiak:

1. Vastag Marcell (TEKER – Nagykanizsa)              0:09:58

2. MORAVEK Lajos (Brigetio – Komárom)     0:10:01

3. NINO BERTA (BK Rotor Koprivnica)    0:10:02

4. Antal Attila (Mixed1) 0:10:10

5. Püspöki Dániel (TEKER – Nagykanizsa)              0:10:14

6. ALEN RUPA BK Rotor (Koprivnica)      0:10:18

Nők:

1. Kristijana Pavlic (PULS 1 – Čakovec)    0:13:23

2. Virág Zsuzsanna (ZSOTA Kerékpártúra Egyesület)      0:14:34

3. Tóth Éva (KTC) 0:15:43

Teljes eredménylisták:

drava_3

drava_3tot (1)

További információk: http://www.dravatour.hu/

Átlépett a határon a Dráva Tour, debütált a bringás rally

Athéni olimpikonunk győzelmével kezdődött a Dráva Tour

Kísérő programok a Dráva Touron – Bulizz együtt a mezőnnyel!

Ebből ne maradj ki: a közelgő Dráva Tour-t Eisenkrammer Károly mutatja be

A Dráva Tour helyszínén jártunk – fantasztikus lesz!

Zerge, athéni olimpikonunk a Dráva Tour-on teker és „közvetít”

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo