fbpx

A kerékpárosokat és a közösségi közlekedést segítő beruházás indul Szegeden

A kerékpárosokat és a közösségi közlekedést segítő beruházás indul uniós támogatással Szeged belvárosában – közölte Nagy Sándor (Momentum) városfejlesztési alpolgármester pénteken a csongrád-csanádi megyeszékhelyen.

Szeged, Oskola utca – Google Maps

A politikus az 1,2 milliárd forintos költségű fejlesztést bemutató sajtótájékoztatón kifejtette, a szegedi Oskola utca az ország egyik legforgalmasabb kerékpárútja, a Belvárosi híd szegedi hídfője pedig az egyik legzsúfoltabb kerékpáros csomópont.
A forgalmi dugók akadályozzák a Szeged-Újszeged közötti közösségi közlekedést és lassítják észak-déli irányú forgalmat is – közölte az alpolgármester.
A forgalomszámlálási adatok és modellszámítások alapján kidolgozott átalakítások egyik legfontosabb célja a kerékpáros forgalom biztonságosabbá tétele. Az egy évig tartó munkálatok során az Oskola utcában irányhelyes kerékpáros sávokat hoznak létre, a hídfőnél a közösségi közlekedést segítő forgalmi sávokat alakítanak ki, újratervezik a Belvárosi híd csomópontjának jelzőlámpás irányítását és megszűnik a Tiszával párhuzamos, észak-déli gépkocsi forgalom – tudatta Nagy Sándor.
A fejlesztésnek köszönhetően jövő nyárra felgyorsul a tömegközlekedés és a Szeged és Újszeged közötti gépkocsiforgalom – tette hozzá.
A közlekedésfejlesztéshez városrehabilitációs elemek is kapcsolódnak: növelik az Oskola utcán a gyalogos számára rendelkezésre álló területet, a “hőszigethatást” pedig egy új fasor telepítésével csökkentik – mondta az alpolgármester.
A beruházás kivitelezője a Délút Kft.
Az elsősorban az utakat és járdákat érintő munkálatok előtt az önkormányzat vízügyi építési alapjának terhére 223 millió forintból felújítják az Oskola utca és Stefánia ivóvíz-gerinchálózatát – közölte a politikus.

Forrás: MTI

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo