fbpx

A hegyikerékpáros Bogár Gábor személyautóval ütközött Hvar szigetén

A Waberer’s Areus Cube MTB Team kapitánya, Bogár Gábor ma délután edzés közben egy személyautóval ütközött Hvar szigetén, ahol a csapat, az idei felkészülési időszak utolsó edzőtáborát tölti.

Bogár Gábor

Bogár Gábor

A csapattagok elmondása szerint Gábor a ma délutáni edzés közben egy kanyarnál átsodródott a szembe sávba, ahol frontálisan ütközött egy személygépkocsival. Gábort a szigeten található egyetlen kórházba vitték, ahonnan azonnal Spiltbe szállították át mentőhelikopterrel. Egyelőre pontos diagnózist még nem tudni, az orvosok mindössze annyit közöltek a csapat menedzsmentjével, hogy állapota stabil, a bokája és válla viszont olyan mértékben sérült, hogy műtéti beavatkozásra lesz szükség.

Bogár Gábor 19 éve a magyar mountain bike sport meghatározó alakja. A hazai olimpiai krossz felnőtt bajnoki címe mellett számos maraton győzelmet aratott. Hazánk legrangosabb maratonja, a Duna Maraton négyszeres győztese. Magyarország egyetlen profi MTB csapatának 2010-es megalakulása óta, az egyesület mentora, edzője és kapitánya. A kerékpárhoz való hozzáállása, szakértelme és kitűnő nevelő pedagógia készsége nagyban hozzájárul, a kétszeres olimpikon Parti Andrást is foglalkoztató, SVS Pro Team immáron három éve tartó töretlen fejlődéséhez.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo