fbpx

A Gyilkos örökre kivonva a forgalomból: Di Luca nem versenyezhet többet

Miután idén májusban a Giro d’Italia előtt végrehajtott, pozitív eredményt hozó doppingteszttel már harmadszor bukott meg a „Gyilkos” néven is ismert olasz Danilo Di Luca, az Olasz Olimpiai Bizottság (CONI) Nemzeti Antidopping Testülete (TNA) életre szóló versenyzéstől való eltiltás mellett döntött.

Di Luca a Girón (Fotó: Stefano Sirotti)

Di Luca a Girón (Fotó: Stefano Sirotti)

A 2007-es Giro győztesét még az idei olasz körverseny előtt, április 29-én látogatták meg az ellenőrök, s már a Giro közben bejelentették: Di Luca EPO-pozitív. A Vini Fantini 37 éves versenyzője természetesen nem folytathatta a versenyt, és csapata is elhatárolódott tőle. Az eljárást a szabályok szerint folytatták le, visszaeső kiszabható az örökös eltiltás. Di Luca 35 000 eurós pénzbüntetést is kapott.

A „Gyilkos” idén áprilisban tért vissza a profi kerékpározásba több doppingüggyel és letöltött büntetéssel a háta mögött, és ámokfutása még a sportág kulisszái mögé kevésbé látók számára is feltűnő volt: Első versenyén, április 27-én a GP Larciano-n végig mozgatta a mezőnyt, csapattársait segítve, és így is top 10-ben végzett, majd másnap, a Giro di Toscana viadalon már az ötödik helyig jutott. A Giro d’Italia-n a Vini Fantini meglepően jó időt hajtott már a csapatidőfutamon, a szakaszokon pedig több csapattársával együtt folyamatosan akcióban volt, napról-napra. Később top10-ben végző csapattársa, Mauro Santambrogio is megbukott, a Girón, ugyancsak EPO-val.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo