fbpx

A GT-menők közül Valverde villant meg először!

Bár még csak január vége van, egymást érik a profi országúti kerékpárversenyek. A legjobb GT-menők közül Nairo Quintana-t már láthattuk San Luis-ban, neki nem jött össze a győzelem, csapattársának, Alejandro Valverdének viszont ma Mallorcán igen.

mallorca_valverde_2

A négy UCI 1.1-esből álló Mallorca Challenge tegnapi versenyén (Trofeo Andratx) a Movistar kapitánya csak hajszállal maradt le a sikerről a Pro Continental besorolású MTN – Qhubeka-ba igazoló brit Stephen Cummings mögött, ma azonban nem bízta a véletlenre a győzelmet.

Alejandro Valverde, Mallorca Challenge, Movistar, országúti kerékpársport

A Trofeo Serra de Tramuntana 165 kilométeres távja hat kategorizált emelkedőt is magába foglalt, és a Movistar csapata már 40 kilométer után meglepte támadásával a Team Sky-t, kialakítva egy 26 fős elmenést. A hegyek között Valverde 60 kilométerre a céltól csapattársa, Jesus Herrada és az eritreai Merhawi Kudus társaságában szökött tovább.

mallorca_valverde

Mallorca legmagasabb emelkedőjén, a Puig Mayorra felfelé aztán újra támadott és az utolsó 30 kilométert egyedül tette meg a Deia településen kijelölt célig. Valverde összesen 125 kilométert tekert ma szökésben. A Mallorca Challenge holnap a látványos körözéssel zárul Palma de Mallorca-n.

Eredmény:

1 Alejandro Valverde (Spa) Movistar Team 4:34:29
2 Tim Wellens (Bel) Lotto Soudal 0:01:23
3 Leopold Konig (Cze) Team Sky 0:01:33
4 Jose Joaquin Rojas (Spa) Movistar Team 0:02:10
5 Marc De Maar (Ned) Team Roompot
6 Giovanni Visconti (Ita) Movistar Team 0:02:53
7 Grega Bole (Slo) CCC Sprandi Polkowice
8 Tiesj Benoot (Bel) Lotto Soudal
9 Frank Schleck (Lux) Trek Factory Racing
10 Kudus Merhawi (Eri) MTN-Qhubeka

Fotók: Movistar Team

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo