fbpx

A Cápa az Arab-öbölbe költözik

Peter Sagan után újabb nagyágyú átigazolása vált hivatalossá! Bár a címmel ellentétben nem valószínű, hogy Vincenzo Nibali sok időt fog tölteni az Arab-öbölben, de az biztos, hogy jövőre az új profi kerékpáros csapatban, a Bahrain-Meridában folytatja!

13-07-2016 Tour De France; Tappa 11 Carcassonne - Montpellier; 2016, Astana; Nibali, Vincenzo; Carcassonne;

A 32 éves olasz versenyző négy háromhetest nyert pályafutása során, köztük a Girót (2x), a Tourt és a Vueltát is, ez a triplázás eddig csak hat versenyzőnek sikerült a kerékpársport történetében. Az olasz körverseny rózsaszínű trikóját idén óriási hajrával szerezte meg, most pedig a riói olimpia mezőnyversenyére készül.

Rögtön belelkesedtem arra a gondolatra, hogy körém épülne egy komoly projekt. Az első naptól kezdve hittem a csapatban, mert egyértelmű volt a cél és igazi profik álltak mögötte. A belém vetett bizalom miatt hoztam meg a végső döntést, hogy új, izgalmas fejezet vegye kezdetét a karrieremben. Alig várom, hogy bizonyítsak a legfontosabb versenyeken a Bahrain-Merida mezében – nyilatkozta Nibali.

bahrain

A csapat teljes névsora még nem ismert hivatalosan, de sok jó olasz versenyző követi a Cápát, az Astana Team-ből is visz magával segítőket, valamint a Lampre-Meridától is átigazolnak remek versenyzők, nem hivatalosan Diego Ulissi neve is a kalapban van. A Merida 2013-ban kötött házasságot a Lampréval, aminek most jelnlegi formájában vége szakadhat. A bahreini csapat várhatóan megkapja majd a WorldTour licencet 2017-re.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo