fbpx

2016 tavaszán nyitja kapuit az ország legnagyobb bringacentruma

tisza_to_bringa_logoA Tisza-tónál zajló kerékpáros turisztikai fejlesztések keretein belül különleges szolgáltató központ létesül a bringásoknak. Az Európai Unió 100 százalékos támogatásával létesül Magyarország legnagyobb kerékpáros centruma.

A Tiszafüreden megépülő háromszintes kerékpáros centrum várhatóan 2016 tavaszától számtalan új szolgáltatással (pl. mobil szerviz, sisakkamera kölcsönzés, MP4 GPS-es túravezetés) fogadja a bringásokat. A fejlesztés részeként 1,3 km kerékpárút is megépül, összekapcsolva az EuroVelo11 nemzetközi kerékpárút északi és déli végpontjait, így mintegy 160 km egybefüggő turisztikai kerékpárút-hálózatot használhatnak a bringások.

tisza_to_bringa

A Tisza-tó a világörökség része. Természeti értékeivel, varázslatos vízi világával különleges látnivalót nyújt a turistáknak a parton és a tavon egyaránt.  Romantikus kikapcsolódás és vadregényes túrák várnak azokra, akik felkeresik Kelet-Magyarország legnagyobb összefüggő vízfelületét, a Tisza-tavat. A Tisza-tónál másfél évtizeddel ezelőtt kezdődtek meg a helyi természeti értékek méltó bemutatását lehetővé tevő fejlesztések.

2006-ban alapították meg a térség legnagyobb turisztikai szolgáltatói a Tisza-tavi Turizmus Fejlesztő Egyesületet, majd ennek égisze alatt rövidesen létrejött a Tisza-tavi  Túraközpont Hálózat, amely a színvonalas gyalogos, kerékpáros és vízi túrák szervezője. Az épülő centrum is erősíti a térség azon törekvését, hogy a Tisza-tó legyen az európai síkvidéki kerékpározás központja. E cél elérése érdekében ezért az egyesület tovább dolgozik a Tisza-tó – Hortobágy közötti kerékpárút megvalósításán.

A tó körüli kerékpározáshoz a tavat határoló árvízvédelmi töltések szolgálnak természetes kilátóként, így kínálva tökéletes panorámát. A parti településeken pedig ízletes halételek és a térség hagyományait, értékeit megjelenítő bemutatóhelyek várják a vendégeket.  Ha leszáll a kerékpárról, üljön kishajóba, csónakba vagy kenuba, s fedezze fel a Tisza-tó állat- és növényfajokban páratlanul gazdag élővilágát, gyönyörködjön az elbűvölő szépségű tájban. Figyelje meg a zsákmányukra vadászó gémeket, a harsány színekben pompázó jégmadarat, kapcsolódjon ki a végeláthatatlan sulyommezők látványával.

Fedezd fel te is a Tisza-tó különleges természeti szépségét!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo