fbpx

2016-os iXS újdonságok: védőfelszerelések, sisakok, ruházat

Ha valakinek nem lett volna alapból elég színes az iXS stand, ahol minden volt, ami a minőségi mtb gravity outfit-hez kell, akkor elég volt pár szót beszélnie Cedric Graciával aki többször is dedikálást tartott. A mai napig a legnagyobb arc a lejtőzős vonalon.

Ebben a cikkben biztosan nem fogsz találni elektromos meghajtásokat, karbonváz technológiát, sőt még tubeless gumikat sem, ellenben védőfelszereléseket, ruházatokat, sisakokat nagy mennyiségben:

Egyre több cég próbál zöldebb módon működni. Ebbe a sorba az iXS is beállt. Új termékvonaluk alapanyagához újrahasznosított PET palackokat használnak, melynek segítségével 50 %-kal sikerült csökkenteni az előállításának széndioxid kibocsátást. De azért ne préselt nejlon szatyrokat képzelj el, hanem nagyon magas minőségű poliészter textilt állítanak elő belőle. Ahogy a képen is látható meg lehetett tapogatni az újrahasznosított alapanyagból készülő textilt, és tapintásra semmi különbséget nem lehetett felfedezni. Ha egy világbajnok Gee Athertonnak megfelel, akkor talán nekünk halandóknak is jó lesz. A széria férfi és női modelleket is tartalmaz, illetve mezt és nadrágot foglal magába.

Cedric

Cedric Gracia segítségével átdolgozták a Xult csúcsmodellt is. A Vortex szellőzési rendszernek köszönhetően alacsonyabb tempónál is kiválóan tudsz benne levegőt venni, és a belső csatornák miatt folyamatos a légáramlás a fejed körül. Az FRP névre hallgató külső héj megnöveli a sisak erősségétől a súlyát viszont csökkenti. Az Xmatter belső párnázás nem csak a kényelemnek szól, hanem a fejet ért ütéseket is csökkenti. Persze a megszokott EPS hab sem maradhatott ki, de annak a szerepe most inkább a csavaró erők eliminálására szorítkozik.

2016-os_ixs_vedofelszerelesek_bukosisakok 7

Az egész belső rész CoolMax anyagból készül, ami kiválóan lélegzik és gyorsan szárad, illetve antibakteriális hatású. A sisakba került egy EPR nevű rendszer, ami esés után a mentősök dolgát könnyíti meg. A sisak kemény héja egy mozdulattal levehető anélkül, hogy a fejedet mozgatni kéne és a belső szivacsozás rajtad is marad. Így nem szükséges a sisak szétvágása ami szintén kockázatokat rejt. A Xult az európai és az amerikai szabványoknak is megfelel, nem mellékesen pedig a szivárvány minden színében kapható lesz.

2016-os_ixs_vedofelszerelesek_bukosisakok 2

A közkedvelt és nálunk is teszten lévő enduro sisaknál a Trail RS-nél, illetve a női Kronos-nál nincsen változás, de új színek azért kerültek a palettába.

2016-os_ixs_vedofelszerelesek_bukosisakok 5

A mai divat trendeknek megfelelően komplett szetteket tudsz színben összeállítani, így nadrágot, mezt, kesztyűt, kabátot, és sisakot is tudsz ugyanolyan árnyalatból választani.

2016-os_ixs_vedofelszerelesek_bukosisakok 10

Fenntartom annak lehetőségét, hogy tévedek, de más standon nem láttam kifejezetten gyerekeknek készült trail szetteket. Az iXS jóvoltából most már a legfiatalabbak is lehetnek lazák!

2016-os_ixs_vedofelszerelesek_bukosisakok 4

Szintén újdonság a Carve EVO térdvédő, melyet az endurózáshoz fejlesztettek ki Geoff Gulevich közreműködésével, éppen ezért hosszú sípcsontvédő résszel nem rendelkezik. Ellenben a tekerés kéyelmes benne. Az Xmatter ütéselnyelő réteg nagy fokú védelmet nyújt, és szerencsére perforált, hogy a levegő áramlása is megoldott legyen. Kevlár erősítéssel is ellátták, ami főleg a csúszásokkal járó baleseteknél jöhet jól, mivel egy nagyon ellenálló anyag. A térdhajlatokban Aeromesh hálós anyagot alkalmaztak, így a szellőzés ott is tökéletes. A LoopLock tépőzár rendszere nem szorítja el a lábadban a vérkeringést, de elfordulni sem hagyja a védőt. Maga a heveder elasztikus, így tekerés közben is letudja követni a lábad mozgását.

2016-os_ixs_vedofelszerelesek_bukosisakok 9

A The Flow térdvédő fejlesztésében Hans „No Way” Ray volt a kulcsszereplő, és sikerült olyan jó kinézetet tervezniük, hogy abszolút nem a védőfelszerelés szó jut eszedbe róla elsőre. Akár térdmelegítőnek is lehetne nézni a teljesen hétköznapi külseje miatt. Nagyon vékony és nagyon könnyű anyagból készül kifejezetten XC trail bringázásra. A cél az volt, hogy szinte ne is érezd ha rajtad van. Főleg azoknak ajánlott akik nem vállalnak be kemény dolgokat, de szeretnének egy-egy komolyabb ösvényen plusz védelmet kapni. A Carve Evo-nál megismert Xmatter, Aeromesh, és LoopLock technológia is megtalálható benne, de nem maradt ki a kevlárbetét sem. Akár téli városi bringázáshoz is jól jöhet!

2016-os_ixs_vedofelszerelesek_bukosisakok 8

A Hack aláöltözet tökéletesen kiegészíti a The Flow térdvédőt, mivel itt is az optimális védelem kialakítása, és a lehető legjobb szellőzés volt a cél illetve az, hogy tekerés, bringázás közben is komfortos maradjon. Ennek persze áldozatul esett a brutális védelem, de nem is DH versenyzéshez vagy bikeparkozáshoz készül. Kialakításának köszönhetően hátizsákkal is hordható, eséskor viszont jól jön a beépített szivacsozás.

A kemény csajoknak nem egyszerű felsőtestpáncélt választaniuk, hiszen nem ott domborodnak és nem úgy ahogy a férfiak. A Cleaver Lady Chest kifejezetten nekik készül, olyan kialakítással ami a női test anatómiájához igazodik. Kifejlesztésében a Trek Gravity Girls csapat segédkezett, így bízhatunk benne hogy valóban profi cucc lett! A hátán természetesen végigfut a kemény protektor rész akárcsak a férfi modellnél. A fő különbségek a mellkasnál találhatóak. A cucc Brace Ready, azaz a sisakkal összekötött nyakvédővel is kompatibilis. Szellőzését hálós betétek könnyítik meg, moduláris felépítésének köszönhetően pedig további váll és könyökvédő csatlakoztatható hozzá. Férfi kivitele is van.

Az iXS termékeket keresd a 2Wheels.hu webáruházban!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo