fbpx

2008 világbajnoka, Alessandro Ballan két évet kapott!

Valószínűleg Alessandro Ballan profi karrierjének végét jelenti a az olasz antidopping bíróság (TNA) ítélete, melynek értelmében a mantovai doppingbotrányban való érintettsége miatt két évre eltiltották a versenyzéstől 2008 világbajnokát.

Alessandro Ballan

Alessandro Ballan

A mantovai doppingbotrány egy olasz doppingszervezet ügyében folyó nyomozás volt, amiben érintett volt számos orvos, valamint profi kerékpáros csapatokkal kapcsolatban álló személyek is. Felmerült a profi országúti gárda, a Lampre számos versenyzőjének neve is, akik az elmúlt évtized végén ott tekertek, köztük Ballané is. Érdekesség, hogy korábban, az ügy kirobbanásakor új csapata, a BMC Ballant és Mauro Santambrogio-t is „jegelte” 2011-ben, és azóta sem volt első számú ember fontos versenyeken.

Ballan emlékezetes, átütő erejű támadása a 2008-as vb-n:

Ballan 2000 eurós pénzbírságot, valamint 400 euró perköltséget is köteles fizetni, eltiltása pedig 2016 január 16-áig szól. Doppingszerek terjesztéséért Ballannal egy időben örökre eltiltották a sportolókkal végzett munkától Dr. Guido Nigrelli-t is, aki a WADA szabályzat 2.7-es és 2.8-as cikkejét sértette meg, más szóval tiltott szerekkel élt vissza és kereskedett. Korábban az olasz olimpiai bizottság (CONI), már eltiltott egy másik orvost hét évre, Dr. Fiorenzo Aegean Bonazzi-t, most azonban a TNA négy évre mérsékelte a büntetést.

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo