Minimális odafigyeléssel és a megfelelő alapanyagok felhasználásával a vendégváró falatok nemcsak finomak, de még egészségesnek is mondhatóak. A nassolás alapvetően nem része az egészséges életmódnak, de ez nem azt jelenti, hogy ne lehetne köztes étkezéseket tartani, ha megéheztünk.
Bármikor előfordulhat, hogy nem érezzük elégnek a reggelit, az ebédet vagy a vacsorát, ilyenkor jönnek a kisebb falatok, amikkel kibírjuk a következő étkezésig. Az alábbiakban eláruljuk, hogy milyen egészséges sós falatokban gondolkodhatunk, ha vendégeket várunk.
Nem rossz szokás
Sokan rossznak tartják a folyamatos evést, de azért azt meg kell jegyezni, hogy az étrendünk nem mindig állítható össze úgy, hogy az megfelelő legyen a napi aktivitásnak. Előfordulhat, hogy egy nap többet megyünk, sportolunk, esetleg nem sikerült jóllakni az ebéddel. A Szederka Gasztroshop sós snackjei mindig megoldást jelentenek, ha csak pár falatra van szükségünk ahhoz, hogy újra teljes erőbedobással tevékenykedhessünk. Pár egészséges mag és máris jobban érezzük magunkat, ráadásul még plusz ásványi anyagokat is bevittünk a szervezetünkbe.
A nassolás esetében az önmegtartóztatás szokott problémát okozni. Aki folyamatosan enged a kísértésnek és édességeket eszik nagyobb étkezések között, az biztos lehet abban, hogy a plusz kilók csak úgy szaladnak majd fel rá. Ha tehát megkívánunk valamit, válasszunk inkább gyümölcsöket vagy olajos magvakat, amelyek eltelítenek, plusz energiát szolgáltatnak számunkra a következő nagyobb fogásig.
Mi számít egészségesnek?
Ez mindig fogós kérdés, hiszen minden az lehet, csak mértékkel kell fogyasztani. A legjobb persze zöldségeket és gyümölcsöket rágcsálni, bár nem mindenki szereti az édes dolgokat. A sósszájúaknak jobb megoldás lehet egy olajos magvas csomag, egy diákcsemege, esetleg egy magkeverék. Fontos azonban, hogy sótlan változatot válasszunk, hiszen a sós dolgok visszatartják a vizet, ami szintén nem túl egészséges.
Aki úgy érzi, hogy rendszeresen megnövekszik a cukorfogyasztása a nassolnivalókkal, annak érdemes lehet természetes dolgokat rágcsálni. Egy kis répa humusszal mindig jó megoldás, ha megéhezünk, és még nincs itt az ebéd vagy a vacsora ideje. Mértékkel fogyaszthatunk továbbá dinnyét, ami mindig jolly joker a nyári időszakban. Jöhet egy kis barack, bogyós gyümölcs, télen pedig alma vagy körte.
Sütőben készült finomságok
Az egyik legnépszerűbb nassolnivaló mostanában a csicseriborsó, ami fehérjében és szénhidrátokban gazdag. Nemcsak finom, de még humusz is készülhet belőle. A népszerű mártogatós a vegánok körében terjedt el, azóta viszont sokan megkedvelték. Aki nem akarja pépesíteni, annak érdemes lehet fűszerekkel megpirítani a sütőben.
A másik lehetőség a zöldségchips, ami tulajdonképpen a chips egészséges alternatívája. A rágcsa répából, céklából, de tulajdonképpen bármiből készülhet. A szeletelésre azonban sok időt kell szánni, hogy igazán vékony legyen.
(X) Támogatott tartalom