fbpx

Underworld Kupa: Buruczki és Dósa nyerte a különleges viadalt

Szombaton (2010.05.22-én) nem akármilyen helyszínen zajlott XC verseny! Ezúttal ugyanis egy Kőbánya alatt húzódó, összességében sok kilométeres pincerendszer adott otthont a versenypályának, pontosabban annak egy részének.

Underworld Kupa

Underworld Kupa

A jó egy évszázaddal ezelőtti nagy pesti építkezések idején létrejött, egykor a sörgyár által használt pincerendszer – melyben egyes források szerint titkos hadiüzemek is működtek a második világháború alatt – igazán különleges miliőt kölcsönzött a futamnak. Talán ezért is láthatóan nagy sajtóérdeklődés kísérte, legalábbis ami a megjelent fotósok és kamerák számát illeti. Noha nem volt hivatalos Magyar Kupa, azért a különleges helyszín mások mellett több profit is elcsábított.

Underworld Kupa

Underworld Kupa

Az érdeklődést mutatja, hogy már jóval a verseny előtt beteltek a korlátozott indulói keretek. A sajátos helyszín ugyanis egyben korlátozta is az indulók számát, mivel a járatok sok helyen bizony csak egyesével történő haladást tettek lehetővé. A pince egyébként már-már barlang hangulatú volt, néhol a plafonról csöpögő vízzel, hűvös, nyirkos sötéttel. Világítás volt itt-ott, de bizony nem a nagyszámú fotós művészi elképzeléseinek megvalósításához elképzelt fényerővel, így villogtak is rendesen a vakuk alaposan próbára téve ezzel a versenyzők érzékszerveit. Emiatt egy idő után egyik-másik versenyző már előre ordibált: „Ne vakuzz!!!” Ennek ellenére azért sikerült pár képet lőni, melyeket mellékelve csodálhattok meg.

Underworld Kupa

Underworld Kupa

A versenyről magáról annyit, hogy a Merkapt Team SE rendezői munkájának köszönhető, a helyszín is a Merkapt Sportpálya volt és a jobbára az alatt húzódó pincehálózat, az elitek mellett több korosztályos futam is zajlott. A versenyközpont hangulatfelelőse ezúttal is Bíró Ádám volt, aki – talán a hely különleges szelleme miatt – az átlagosnál is több ökörködéssel szórakoztatta a hallótávolságon belül lévőket.

Underworld Kupa

Underworld Kupa

Pár szóban azért megemlékeznék a végeredményekről: A férfiak profi mezőnyében magabiztos fölénnyel győzött Buruczki Szilárd (Magellan-Kőbánya TC), aki a második helyezett Melts Andris (Corratec World Team-Bringavilág) kivételével mindenkit lekörözött. A harmadik helyért járó trófeát pedig Ruszin Ádám emelhette a magasba.

Underworld Kupa

Underworld Kupa

A hölgyeknél az utóbbi időben egyre inkább favorittá előlépő Dósa Eszter (Vitalitás SE-Scott-Xiont) vitte a pálmát a Meridás Módos Gabi és a Trek-es Füzy Anna előtt. Egyébként ők is mindhárman adtak egy kört a negyedik helyezettnek, a verseny ugyanis úgy zajlott, hogy amint az egy-egy futamra megadott idő (kb. 80 perc) letelt, leintették a versenyt, és a még pályán lévők már csak a megkezdet körüket fejezhették be, így jelentős körszám különbségek adódtak a különböző versenyzők között.

Underworld Kupa

Underworld Kupa

Remélem nem volt egyszeri alkalom ez a nagyon fílinges „pinceride”, és ebben meggyőző érv lehet a rendezők számára a jelentős médiajelenlét mellett a nevezésnél lemaradt sok-sok versenyző is, akik látva a verseny hangulatát talán most még inkább sajnálják, hogy nem határozták el magukat kicsit előbb.

A részletes eredmények az esemény honlapján érhetők el: http://www.underworldkupa.hu/

Szöveg és fotó: gg

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo