fbpx

Red Bull District Ride: a legenda visszatér

Öt év várakozás után a Red Bull District Ride mezőnye visszatér Nürnbergbe. Ide várják ugyanis a világ legjobb 25 freeriderét 2011. szeptember 9-10-én, hogy előreláthatólag 40.000 néző előtt mérkőzzenek meg egymással. A korábbi rendezvényekhez hasonlóképpen a pálya a történelmi belvárosban kerül kialakításra, oly módon, hogy valódi kihívást nyújtson még a világ legjobbjainak is.

Red Bull District Ride, 2011

Red Bull District Ride, 2011

Legutóbb 2006-ban a világ freeride élvonala találkozott Nürnbergben. Tarek Rasouli a rendezvény kezdeményezője és sportigazgatója így vélekedik a 2011-es rendezvényről: „A trükkök színvonala minden korábbinál drámaibb módon nőtt az utóbbi időszakban, így egészen bizonyos, hogy hihetetlen bringás élményben lesz részünk. Arról nem is beszélve, hogy a Bull District Ride egyben az FMB World Tour versenysorozat utolsó állomása is, így a riderek a legjobb teljesítményt igyekeznek majd nyújtani, hogy ezzel minél több pontot szerezzenek, és minél előbbre kússzanak a ranglistán.”

Red Bull District Ride, 2011

Red Bull District Ride, 2011

A pálya a Kaiserburg kastélyból indul, és a versenyzők mindjárt egy hatalmas ugrással nyitnak a várfalról. Innen közel 1 kilométeres trükkös szakasz vár rájuk, mely a freeride szakág minden szépségét felvonultatja. Ezt a szakaszt előreláthatóan 90 másodperc alatt teljesítik majd a legjobbak, mielőtt megérkeznek a vásártérre. A nézők a pálya mentén testközelből figyelhetik a küzdelmet.

Red Bull District Ride, 2011

Red Bull District Ride, 2011

Bár a Red Bull District Ride eddig mindössze háromszor került megrendezésre Nürnbergben, mégis élénken él az élmény a sportág rajongói és a helyiek emlékezetében. A 2011-es esemény kapcsán a szervezők mind a rajongókat, mind pedig a ridereket egy valóban monumentális pályával kívánják meglepni.

http://www.youtube.com/watch?v=bERNqCvp9VM&feature=watch_response

Magyar szöveg: HBalage
Forrás: Rasolution sajtóközlemény
Fotó: Markus Greber

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo