fbpx

PORT.hu Underworld Kupa: két hét múlva megelevenednek a bányajáratok!

Két hét múlva – 2010. május 22-én – elrajtol hazánk első föld alatti hegyikerékpáros versenye. A Merkapt Maraton Sportközpont területén kijelölésre kerülő 2 km hosszúságú pálya egy harmada fog a kőbánya alatti több mint 150 éves pincerendszerbe lemenni, így garantáltan felejthetetlen élményekkel gazdagodnak az indulók.

Port.hu Underworld Kupa

Port.hu Underworld Kupa

A versenyzőknek nem kell lámpát felszerelniük a bringákra, mert a pincerendszer ki lesz világítva, bár egy-két adrenalinszint-emelő sötét szakasz azért marad a nyomvonalban.

Limitált indulói létszám: a pincerendszer terhelhetősége miatt futamonként 60 bringás állhat rajhoz, így a PORT.hu Underworld Kupán 5 futamban 300 versenyző vág neki a föld alatti hajszának és küzd a 18 dobogós hely valamelyikéért. A nevezési lista lassan megtelik, de egy-két hely még minden futamban van, így aki nem csak nézőként akarja szemlélni az eseményeket, az nevezzen most!

A PORT.hu Underworld Kupa házigazdája, a mountain bike versenyek állandó szereplője, Bíró Ádám lesz. A pálya vonalán két helyszínnel várják a szervezők a nézőket, szurkolókat:
– Versenyközpont, ahol a rajt/cél/nevezési terület kerül kialakításra, valamint a kiállítói és csapatsátrak is itt kapnak helyet.
– Buli-zóna: a pince be és kijáratánál, ahol a zenét reggeltől-estig DJ. Peregi élőben nyomja!

Minden induló HIGH5 italport kap ajándékba. A bringával érkezőket ingyenes Motorex szerviz várja. A versenyzőket a Kompava frissíti. A nap végén tombola értékes nyereményekkel! Az indulók között sok más mellett egy Magellan kerékpár kerül kisorsolásra.

Port.hu Underworld Kupa

Port.hu Underworld Kupa

A PORT.hu Underworld Kupán a nézők is nyernek és valaki két keréken gurul haza, mert a szurkolók között egy Kross bringa talál gazdára, amelyet az eredményhirdetéskor sorsolnak ki. Ne maradj ki: versenyezz vagy szurkolj!

Pályabejárás: az érdeklődők a versenyt megelőző hétvégén – 6. Nagy Sportágválasztó keretei között – a főszervező kíséretében megtekinthetik a pincerendszert.  Külön ajánlat a versenyzői licenc-szel rendelkező montisok részére: akik kerékpárral részt vesznek a pénteki bejáráson, ingyen indulási jogot szereznek a PORT.hu Underworld Kupára! A május 14 és 15-i bejárás részleteiről a rendezvény honlapján lehet tájékozódni.

További részletek, nevezés, sajtó- és fotós akkreditáció, kiállítói regisztráció a www.underworldkupa.hu oldalon.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo