fbpx

OX ob és Természetbarát Sportok Hétvégéje idén Salgótarjánban

A Salgótarjáni Hegyikerékpáros Egyesület ott bábáskodott a sportág hazai megszületésénél, hiszen a nógrádi megyeszékhelyen került megrendezésre az első hivatalos magyar bajnokság 1993-ban. Azóta megannyi remek versenyen vehettetek részt nálunk, a cross country szakág 2005-ös országos bajnoksága óta azonban nem szerepelt Salgótarján a versenynaptárban, egészen az idei évig…

Tavaly ősszel egyesületi döntés alapján pályáztunk és nyertünk, így 2009. július 18-19-én Salgótarjánban (Eresztvény – a 2005-ös helyszínnel egyezően) kerül megrendezésre az XCO Országos Bajnokság.

Pavel Boguny (Dream Bikes - CZE) a 2005-ös verseny győztese, mögötte Parti András (Józsefhegyi SE - TREK - Powerbar)

Pavel Boguny (Dream Bikes - CZE) a 2005-ös verseny győztese, mögötte Parti András (Józsefhegyi SE - TREK - Powerbar)

Ennyivel azonban nem elégedtünk meg, kicsit többet szeretnénk nyújtani a hazai hegyikerékpáros társadalomnak. Úgy döntöttünk tehát, hogy amatőr versenyt is hirdetünk, melyet szombaton, az ob pályabejárása előtt rendezünk meg. Ezen a futamon nem indulhatnak licences versenyzők és biztosítjuk az amatőröknek a teljes kategória palettát U7-től kezdve Master 2-ig, női és férfi vonalon egyaránt.

A város és a környék adottságai és lehetőségei okán tovább gondolkodtunk, és végül egy kétnapos Természetbarát Sportok Hétvégéje kerekedett ki a dologból. Kerékpáros vonatkozásban a szombati napon lesz Hegyikerékpáros Teljesítménytúra (Negyven Hegyben Egyben – 40 km és egy rövidebb, 15 km-es táv családoknak, gyerekeknek), valamint vasárnap tájbringa verseny (Tájbringa Világbajnokság helyszíne volt a környék 2000-ben). A szombati napon a kerékpáros programokkal párhuzamosan tájfutó verseny, míg vasárnap gyalogos teljesítménytúra (a Medves Gyöngyszemei 10 és 20 km – kerékpárral tilos!) és íjászbemutató színesíti majd a programot.

A 2005-ös év magyar bajnokai

A 2005-ös év magyar bajnokai

Sportágunk népszerűsítése érdekében a vasárnapi mellékprogramok délután 13:00 óra környékén véget érnek – az XCO OB-n kívül természetesen – így várhatóan többen a helyszínen maradnak, és kíváncsiak lesznek majd az elit futamra. A felsoroltakon kívül egyébként megannyi kiegészítő programra lesz lehetőség a két nap alatt, többek között: lovaglás, hintózás, egészségnap, természetvédelmi bemutatók és programok, vadaspark, egyéni túrázás, érdemes azt is tudni, hogy két vár található 2 km távolságon belül. Ezekről részletesen a rendezvény honlapján tájékozódhattok majd, ahova folyamatosan kerülnek fel a legfrissebb információk a mai naptól kezdődően.

Úgy gondoljuk, remek lehetőséget kínálunk a hazai hegyikerékpáros csapatoknak, mint közösségeknek is, vagy akár családtagoknak, barátoknak, más kísérőknek. A több hegyikerékpáros és egyéb kiegészítő program vonzó lehet olyanoknak is, akik nem rendelkeznek licenccel, de szeretnék buzdítani csapat- vagy családtagjukat az ob-n, mindemellett pedig részt vehetnek a kedvükre való programokon is, vagy kipróbálhatják szombaton milyen terep is vár a mezőnyre másnap.

salgo_4

A rendezvényről a www.velosport.hu honlapon, míg a környékről a www.salgotarjan-turizmus.hu oldalon kaphattok információkat.

Várunk benneteket, találkozzunk Salgótarjánban 2009. július 18-19-én!

Kéri István, főszervező

Fotók: Babka Szabolcs

salgo_5

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo