fbpx

Topeak Dynapack “önhordó” táska

topeak_dynapack_4Csomagtartó és táska egyben? Igen, méghozzá többféle méretben, akár „extranagy” kivitelben, ami 9,7 litert képes magába fogadni. A Topeak Dynapack DX – a 4-literes kistestvérrel kiegészítve – megoldást nyújt azok számára, akik csomagtartó fogadására nem alkalmas kerékpárt hajtanak, viszont közlekedés vagy túrázás közben napi kellékeiket, felszereléseiket a „gépen” hordoznák.

A túragépeken, városi és trekking kerékpárokon rendszerint találunk csomagtartót. De mi van a többi kerékpártípussal, a fogalomban lévő bicajok többségével, amely nem rendelkezik hátsó csomagtartó felszerelésére alkalmas rögzítőszemmel. Ilyen az MTB-kerékpárok döntő hányada, illetve majdnem az összes országúti masina? Road bringákon és komolyabb hegyikerékpárokon szinte kizárt, hogy legyen megfelelő szem – az össztelós bringákról nem is beszélve!

topeak_dynapack_1Esetleges megoldásként felmerülhet a hátizsák használata, amely viszont sok esetben nem praktikus. Nyári melegben izzadunk alatta, húzza a vállat, hosszabb távok megtétele esetén kényelmetlen. Sokan éppen ezért nem szívesen vesznek fel hátizsákot, ráadásul ezek mindössze 8-10 liter közötti űrtartalmat kínálnak.

topeak_dynapack_2Szerencsére a közepes méretű “trunk bag” csomagtartótáska-típusnak létezik “önhordó” változata, ennek legnagyobb előnye, hogy nem kell hozzá csomagtartó. Hasonló a nyeregcsőre szerelt csomagtartó koncepcióhoz, de a táska itt már eleve tartalmazza a konzolt. Az innovatív táskamegoldásairól méltán híres Topeak ilyen típusú rendszert is kínál, neve Dynapack.

dynapack_3A Topeak Dynapack 4-literes beltartalommal és 500g-os súllyal, Dynapack DX néven pedig közel 10-literes kapacitással büszkélkedhet. Az öntött 600 denier poliészter hab alapanyagú táska karcsú és áramvonalas. Nyeregcsőre rögzíthetjük, de onnan egy mozdulattal le is vehetjük. A láthatóságot 3M fényvisszaverők és Topeak villogó előkészítés biztosítja. Szinte bármilyen nyeregcsővel kompatibilis 24,5-34.9 mm-ig, tehát lényegében az összes forgalomban lévő kerékpárra rögzíthetők. Egyedül arra kell vigyázni, hogy a karbon nyeregcsövek nem igazán szeretik a bilincses rögzítést, ilyen esetben célszerű egyszerűbb vaskos alu nyeregcsövet behelyettesíteni!

dynapack_1A Topeak Dynapack „páros” tehát egy könnyű alumínium kerettel ellátott önhordó táskatípus, aerodinamikus formával, ideális méretű a mindennapi „menetfelszerelés” szállításához. Könnyed mozdulattal eltávolítható, rögzíthető, belső térelválasztó elemeinek köszönhetően pedig mindent rendszerezve tárolhatunk benne. Topeak villogó rögzítésére alkalmas fül található rajta, illetve vízálló huzattal is ellátható.

topeak_dynapack_1Topeak Dynapack DX és Dynapack jellemzők:

  • napi túrázáshoz, kerékpáros közlekedéshez alkalmas táska
  • nincs szükség csomagtartóra
  • nyeregszárra rögzíthető
  • 45 X 24 X 23-27cm méret
  • 500-720 g
  • 4-9,7 l kapacitás
  • vízálló alapanyag, teljes vízállóság biztosító borítással is ellátható

Ajánlott fogyasztói ár:

  • DynaPack DX esővédővel – 32 200 Ft.
  • DynaPack esővédővel – 22 700 Ft.

További információ a forgalmazó honlapján.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo
Sütibeállítások