fbpx

NORTHWAVE HAMMER CX őszi-téli cipő

Habár Kathrin Stirnemann Hafjellben szeretett NORTHWAVE Extreme Tech MTB Plus cipőjében szerzett XCE világbajnoki címet szeptemberben, őszi-téli edzéseit előszeretettel végzi a NORTHWAVE HAMMER CX modellben, jelen bemutatónk főszereplőjében.

northwave_hammer_cx_2

Stirnemann sikere nem a véletlen műve: Gianni Piva a 80-as évek elején kezdett el lábbelik készítésével foglalkozni a cipőgyártásáról nevezetes észak-olasz Montebellunában. 1993-ban elkészült az első NORTHWAVE MTB kerékpáros cipő, majd a kétezres évek elejére Piva cége már teljes kerékpáros lábbelikínálatot tudhatott magáénak. A készülő új modelleket világszerte élvonalbeli bringás versenyzőkkel karöltve tesztelik, majd a versenyzők visszajelzéseit figyelembe véve viszik sorozatgyártásba.

northwave_hammer_cx

A NORTHWAVE HAMMER CX technikai jellemzői között csemegézve megtalálható a BioMap Technology, amely minden lábfejforma esetén optimális tartást és kényelmet biztosít, fokozva a hajtáshatékonyságot is. A Speedlight Carbon 3D talpszerkezet karbonmerevített nejlon alapanyag, amelynek alsó felületéhez hőpréseléssel rögzül a TPU gumírozott járófelület (Thermowelded konstrukció). A gumibakok kellő tapadást biztosítanak, a cipő tömege pedig alacsony marad. A HAMMER CX rögzítése gyors és egyszerű, a három aszimmetrikus tépőzár a kiváló tartás és állíthatóság mellett plusz kényelmet is biztosít – nem utolsósorba értékes grammokat faragva az amúgy sem túlzott tömegből. A Hammer CX egy vérbeli MTB versenymodell, amely plusz kényelmet és szigetelést biztosít az átmeneti időjárásban, kamáslival kiegészítve pedig télen is jó szolgálatot tesz. A PU-megerősített varrások védenek a víz és a szél bejutásától.

Mindemellett természetesen a legextrémebb terep kihívásainak is megfelel. A cipő integrált sarokcsészéje biztosítja a tökéletes tartást és a hajtáshatékonyságot – természetesen a lehető legcsekélyebb tömeg mellett. Ráadásképpen egy Performance Pro minőségi EVA talpbetétet is kapunk, így nem kell néhány használat után kicserélni a gyártó által adott „szivacsszövet” betétet.

northwave_hammer_cx_3Jellemzők:

  • Talpszerkezet: Speedlight 3D Carbon CX
  • Felsőrész: Ultralight PU + Neoprene, nyúlásmentes Biomap technológia
  • Csatrendszer: 3 darab aszimmetrikus tépőzár
  • Sarokrész: talppal integrált sarokvédelem és csésze
  • Talpbetét: Performance Pro
  • Kiegészítők: poliuretán (PU) varrásszigetelés és -megerősítés, integrált Neoprene bokarész
  • Tömeg: 376 g/db
  • Méretek: 41-47
  • Szín: mattfekete

Ajánlott fogyasztói ár: 48.990 Ft

További információ a forgalmazó honlapján

northwave_hammer_cx_4

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo