fbpx

Camelbak Charge Skydiver ivotartályos hátizsák

A Camelbak Charge egy hihetetlenül könnyű ivotartályos hátizsák modell, három liter könnyen hozzáférhető folyadékutánpótlást, illetve sokféle pakolási és állítási lehetőséget biztosít. A Charge a hegyi biciklizés és teljesítménytúrák nélkülözhetetlen kiegészítője.

Mindössze 450 grammot nyom 12,5 literes tárolókapacitás (9,5 plusz 3 literes folyadéktároló) mellett, kiválóan szellőző, lélegző hálós hátrendszerrel, illetve ultrakönnyű, hálós vállpánttal rendelkezik. Állítható deréköv, felső mp3-tároló, vízálló cipzárral, frontoldali sisaktároló rekesz és fényvisszaverő panelek teszik teljessé a a funkcionalitását. Természetesen egy kiváló, 3 literes Antidote antibakteriális víztartályt is kapunk hozzá BPA mentes tömlő csutorával.

Camelback_charge_3L

Camelback_charge_3L_4A megújult Camelbak Antidote a világ legkönnyebb tartálya a létező legtöbb funkcióval: a tartály negyed fordítással zárható, nagyobb fogantyúja pedig akkor is biztos fogást ad, ha már majdnem tele a 3 literes palack. Újratöltése így sokkal gyorsabb és kényelmesebb. Laposabb és hosszabb formát kapott, középső lamellája pedig a hátrészre való optimális felfekvésről gondoskodik, így aktív és gyors mozgás közben és durvább terepen sem mozog a táskádban a tasak. Antibakteriális bevonata akár több napon át megakadályozza a tartály nyálkásodását. Nagy nyílásának köszönhetően nemcsak könnyebb tölteni, de akár kézzel is tisztíthatod a tartály belsejét. Középső válaszfala megakadályozza a folyadék zavaró lötykölődését. Az ivócső a tartályról a gyorszáras Quick Link rögzítés segítségével könnyen levehető. A Big Bite csutorára csak ráharapsz, és már ihatsz is, a HydroLock zárszeleppel pedig egy apró mozdulattal tökéletesen zárható az ivócső. Teljes élettartam garancia vonatkozik rá.

Első blikkre nem tulajdonítottunk nagy jelentőséget az aprónak tűnő, mindössze 12,5 literes égszínkék színű, fényvisszaverő elemekkel tarkított hátizsáknak, kicsi és könnyű (450 gramm), egyáltalán nem tekintélyt parancsoló darab. Ellenben montis túrázás közben nem kevés csomag elfér benne, használata igen praktikusnak. A táska anyaga teljesen vízálló, ha elkap a zuhé, akkor valószínűleg sem lesz vele probléma.

Camelback_charge_3L_5

A következő tároló rekeszek állnak rendelkezésre: először is, a legelső kis rekeszben bőven, kényelmesen elférnek a legfontosabb szerelőkellékek (pótgumi, gumileszedő, kéziszerszám, pumpa) és akár még egy kisméretű U-lakat is is simán talált helyet magának. Ezután következik a sisaktartó rész, amit két pánttal lehet méretre állítani. A nagyrekeszbe mehet a thermo pullover, a sapka, de elfér benne az A4-es füzetet és még néhány szendvics is. A sisaktartó és a nagyrekesz közé még egy mobiltelefon/mp3/kütyü tárolót is integráltak puha, párnázott belső résszel, vízálló cipzárral és sajátos zsinórkivezetési megoldással. A háthoz legközelebb kap helyet az ivótasak-tároló rekesz. A nagyrekesz felől merev fal gondoskodik a védelemről. A hidratációs rekeszben egy zseb is található, amibe az ivótasak nyílását körülvevő műanyag elemet lehet becsúsztatni, így rögzül is a szerkezet. A rekesz tetején van egy nyílás, amin keresztül az ivócsövet ki lehet vezetni a szomjas sportoló szájának közelébe.

Camelback_charge_3L_2

A derékövön egy-egy kis zseb kapott helyet, amibe csokit, zsepit és egyéb gyorsan elérhető cuccot pakolhatunk. Ezek a zsebek nem cipzárral, hanem „ráhajtós” technikával záródnak, ezért tekerés közben nem kell nyitogatással bénázni, csak benyúlsz és kiveszed, ami kell, vagy beteszed, ami nem. Ha nincs semmi nehéz a táskába, akkor jelenléte alig érezhető, a vállpánt ennél finomabb és észrevétlenebb nem is lehetne. Nagyjából a hát közepével, viszonylag kis felületen érintkezik, ezért kellően szellős és kényelmes. Mindkét vállpánton találunk rögzítő pántot az ivótömlőnek, így akár jobbról, akár balról ivó ember megtalálja a számítását.

Összehasonlítva mondjuk a nemrég bemutatott M.U.L.E. modellel, tömege 300 grammal kevesebb, alapanyaga vékonyabb technikai szintetikus szövet, tehát a döntés számunkra az, hogy mit helyezünk előtérbe: a strapabíró, már-már elpusztíthatatlan felépítést vagy a pillesúlyt. Akármelyik 3 literes modellt választjuk, az új fejlesztésű ivótartály hibátlan szerkezet, a legjobb rendszer, amit bármely gyártó eddig piacra dobott.

Javasolt fogyasztói ár: 33.990.- Ft

Bikestore24.hu ár: 27.750.- Ft

További információ a forgalmazó honlapján

Camelback_charge_3L_3

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo