Bikemag - a kerékpár magazin

Felhasználás feltételei

A portál bárkinek lehetőséget nyújt az adott témaköröket érintő szabad vélemény nyilvánításra, ám annak érdekében, hogy sem a hozzászólók, sem pedig az oldalt üzemeltető Bikemag Kft. jogai ne sérüljenek a portál használata során, felhívjuk figyelmed a következő szabályokra, melyek minden hozzászólóra egyformán vonatkoznak.

Moderálva lesznek azok a témák/hozzászólások illetve kitiltva (“ban”) azok a felhasználók, amelyek az alábbi szabályok bármelyikét sértik:

1. Személyeskedő – vagy bármely embercsoport tagjának – az emberi méltóságát sértő hozzászólások. Nemzeti, etnikai, vallási, kulturális, nemi és faji alapú előítéleteknek és megkülönböztetéseknek – akár burkolt formában is – hangot adó megnyilvánulások. A fentiek megszegése akár azonnali kizárást eredményezhet.

2. Bármilyen illegális tevékenységre, illetve a Büntető Törvénykönyv hatálya alá eső cselekedetekre felbújtó, ilyen tevékenységet ismertető, illetve ehhez segítséget kérő, továbbá nyílt szexualitást ábrázoló hozzászólások. Az ilyen szöveges és képi információt tartalmazó internetes oldalak hivatkozásainak bemutatása.

3. Bárminemű politikai állásfoglalást tartalmazó, illetve ilyen célból létrejött megnyilvánulások. Valamelyik aktuális politikai csoport (kormánypárti vagy ellenzéki) érdekeit markánsan képviselő online magazinok tartalmi anyagainak linkelése.

4. A Szerzői Jogi Törvény vonatkozó részeinek figyelmen kívül hagyása képek, információk beillesztésekor.

5. A Bikemag Kft. üzleti érdekeit sértő bejegyzések. Cégekkel, termékekkel, szolgáltatásokkal kapcsolatban a konkrétumokat nélkülöző vádaskodás, hitelrontás.

6. Obszcén, vulgáris szavak, kifejezések használata. Az ilyen szövegrészeket tartalmazó hozzászólások a moderátor belátása szerint törlésre kerülnek.

7. Mások személyes adatainak közzététele az illető kifejezett jóváhagyása nélkül. Ilyen adat például mások valódi neve, képmása, címe, magán és munkahelyi email címe, telefonszáma. Ilyen jellegű adatot tartalmazó hozzászólás esetén az felel az adatok pontosságáért és közölhetőségéért, aki azt megjelenítette. Felhívjuk továbbá a figyelmet, hogy magánüzeneteket (pl: email, privát üzenet) részben vagy egészében közzétenni csak a másik fél beleegyezésével lehet. Annak, aki az elérhetőségeket nem ellenőrizte, illetve jogosulatlanul tett közzé személyes adatokat, magánlevelet, súlyos következményekkel számolhat.

8. Moderátor által törölt hozzászólás visszamásolása.

9. Szándékos flood vagy reklám esetén. Észrevételed, mondandód csak egy helyen, egyszer írd le, a többit töröljük.