fbpx

Shimano Ultegra 6770-es széria: az meg mi?

Különféle bringás honlapokon és fórumokon egy ideje már terjed az a pletyka, miszerint a japánok már az Ultegra elektronikus vezérlésű változatán dolgoznak. A héten azonban a kerékpárpiac egyik legjelentősebb szakmai portálja, a Bike Europe is foglalkozott a szóbeszéddel, úgyhogy sejthető, hogy a találgatásoknak lehet alapja.

Shimano Ultegra Di2 – Ami biztosan változatlan lesz: a hajtómű

Shimano Ultegra Di2 – Ami biztosan változatlan marad: a hajtómű

A Bike Europe által közölt információkból sokkal több nem szűrhető le, mint a fórumokon és blogokon pörgő pletykákból: a szett állítólag a 6770-es szériaszámot kapja majd, és egész pontosan Ultegra Di2 névre fog hallgatni. Az új cucc 2012-ben kerül állítólag a piacra, a cél pedig, hogy a 3000 eurós árkategória körül mozgó országúti gépek esetében is elérhető legyen az elektronikus opció.

Shimano Ultegra Di2 – Ami nem így fog kinézni, az többek között a hátsó váltó

Shimano Ultegra Di2 – Ami nem így fog kinézni, az többek között a hátsó váltó

Amennyiben ez valóban így van, túl sok kockázatot nem vállal vele a Shimano: a szett egyes részegységei a 6700-as szériából jöhetnek majd, a kábelgarnitúra és az akkumulátor azonos lehet a 2009 óta a Dura-Ace-nél alkalmazottal, tényleges tervezési munka pedig csak az első- és hátsó váltóval, valamint a fékváltókarral lesz majd. A gyártók olyan mértékben ráálltak már a Di2 kábelek rejtett vezetését lehetővé tevő vázak gyártására, hogy kompatibilitás-gondok nem fogják nehezíteni az Ultegra Di2 terjedését (ahogyan a nagytesó esetében sincs már ilyen probléma).

Hogy a hírek igazak-e, az hamarabb ki fog derülni, mint azt gondolnánk: 2011. február 15-én ugyanis a Shimano 2011-12-es újdonságainak bemutatójára vagyunk hivatalosak.

További információk:
– 1300 kilométer Dura-Ace Di2-vel
– Mi fán terem az Ultegra 6700?

Ellendrukkereknek:
– Vámosi János: Bocsássa meg nekem a világ (…tiszteltetem az elektronikát, a művirág nem igazi virág…)

Szöveg: HBalage
Forrás: www.bike-eu.com
Fotó: Shimano

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo