fbpx

Selle Royal Lookin Sport 15 Men

Akár versenyzünk, akár túrázunk, nagyon fontos, hogy a kerékpáron kényelmesen töltsük el a szabadidőnket. Aki gyakran teker, az tudja, hogy a legfontosabb alkatrész a nyereg. Számos gyártó hatalmas termékpalettájáról választhatunk, így a döntés nem egyszerű. A cikkben a választáshoz próbálok segítséget adni. De mint tudjuk a puding próbája az evés…

Selle Royal Lookin Sport 15 Men

Selle Royal Lookin Sport 15 Men

A Selle Royal nagyon igényes honlapján 3 lépésben választhatjuk ki a számunkra ideális nyerget. Itt a tesztben most fordítva haladunk. Kaptam egy nyerget, lássuk, hogyan passzol hozzám. Először álljon itt pár adat. Ezekkel pontosan beazonosíthatjuk kiknek is készült. Teljes szélessége 146 mm. A nők csontjai kissé szélesebben helyezkednek el a férfiakénál, így a női nyergek átlagos szélessége 130 mm, a férfiaké 118 mm-esek. A tesztelt nyereg férfiaknak tervezett mivel az ülőfelülete tényleg megközelítőleg 120 mm-es. Tömege 350 g (gyári adat). A gramm-mániás élversenyzők valószínűleg nem ezt fogják választani, de egy átlagos sportos kerékpáron megállja a helyét. Pontosan ebben a szegmensben nyújt átlagon felüli komfortot, ennek fényében a többletsúly jó kompromisszumnak tekinthető.

A Selle Royal négy különféle kerékpározási stílus alapján alakította ki nyergeit. Ezek abban különböznek, hogy a kerékpáros háta milyen szöget zár be az úttesttel. A lényeg, hogy a nyereg az ülőgumót megtartsa, és az alsó felünket ott és olyan mértékben terhelje, hogy a kellemetlenségek minél később jelentkezzenek. A kerékpározási stílusok a következők:

Sport: 15 fokos szög – versenyzőknek
Athletic: 30 fokos szög – amatőr sportolóknak
Moderate: 60 fokos szög – hobby bringásoknak
Relaxed: 90 fokos szög – a kényelmet kedvelő kerekezőknek

A tesztelt Lookin már a nevében is mutatja, hogy Sport kialakítású, így az előredőlt 15 fokos helyzetben támasztja meg megfelelően a testünket, így a versenyzésre alkalmas kategóriába tartozik.

Selle Royal Lookin Sport 15 Men

Selle Royal Lookin Sport 15 Men

Felszerelés után a nyeregcsövemet lejjebb kellett ereszteni kb. 1 cm-rel, mivel a Lookin Sport gélbevonata ennyivel magasabb, mint az általam használt nyeregé. Menet közben szépen elnyeli a rezgéseket, többszöri is teljesítettem vele 3 óra feletti edzéseket aszfalton és terepen egyaránt. Elsőre kicsit szokatlan volt a szélesebb kialakítás, de hála a 278 mm-es hossznak sikerült addig ficeregnem, amíg előrébb csúszva megtaláltam az ideális pozíciót. Meredek mászásnál a nyereg csúcsára kiülve meglepően kényelmes volt a vastag gélbetétnek köszönhetően. Az oldalt található narancssárga műanyag koptató rész praktikus, remekül védi a nyerget, de akár le is szerelhetjük. Az integrált rögzítési rendszernek köszönhetően a nyergekre egyszerűen rögzíthetjük a nyeregtáskákat vagy a hátsó villogókat. Ez ötletes és időt spóroló megoldás, bár kipróbálni sajnos nem tudtam. Összefoglalva túrázásra vagy maratonozásra bátran használható, nekem igen kényelmes volt.

Technológiai megoldások, amelyeket a Selle Royal ennél a Lookin nyeregnél alkalmazott:

A Royal gél rendelkezik a legmagasabb nyomás- és rezgéselnyelő képességgel, nem törik, nem keményedik, nem öregszik és a nyomáscsúcsok 80%-át redukálja. A kerékpáros súlyának az egész nyereg felületén való elosztása kíméli az ülőgumókat és a prosztatát.

Cool Cover rendszernek köszönhetően a nyereg bevonata nyáron napsütésben sem melegszik fel annyira, mint a hagyományos társai.

RVL technológia a Selle Royal szabadalma, amely garantálja, hogy a magas minőségű polyurethan hab 100%-ban ellenáll a víznek, nedvességnek, párának. Ennek ellenére 20%-kal könnyebb a konkurenciánál mégis nagyobb kényelemet biztosít.

Termékadatok:

Forgalmazó: Megabike Kft., www.megabikeltd.hu
A termék a gyártó honlapján ide kattintva érhető el.
Tömeg: 382 g (mért adat)
Ajánlott fogyasztói ár: 11.500 Ft

Szöveg és fotó: Kiss Árpád

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo