fbpx

Pinarellót töredékáron? – hamisítják a trevisói cég termékeit

Itt a tavasz, a kerthelyiségben fogyasztandó fröccs mellé nincs jobb ilyenkor egy friss, ropogós bulvárhírnél… Vészharangot kongat ugyanis a trevisói Pinarello, miután konstatálták, hogy főleg ázsiai online csatornákon keresztül nagy mennyiségű Pinarello utánzat került a piacra.

Pinarello Dogma Team Sky színekben a 2010-es Eurobike-on…

Pinarello Dogma Team Sky színekben a 2010-es Eurobike-on…

Pinarello Dogma vázszettnek látszó tárgy a hivatalos ár feléért, vagy még annál is jóval kevesebbért szerezhető be ilyen forrásokból. Számtalan európai és amerikai bringás van már túl ilyen beszerzésen, de az alacsony ár miatt érzett öröm korai, hiszen a gyártó arra figyelmeztet, hogy ezek a vázak vagy komplett bringák nem egyeznek meg a valódi termékkel. Bizonytalan eredetű és minőségű alapanyagból készülnek, ezután pedig hamis Pinarello fényezéssel és matricákkal látják el őket. Később természetesen ha a vásárlónak garanciális problémái akadnak a szerzeménnyel, a Pinarello nem tud foglalkozni az ilyen igényekkel.

…ugyanez citromsárgában ugyanott

…ugyanez citromsárgában ugyanott

Fausto Pinarello így fogalmazott: „Bár sajnos sok ember így gondolja, de a Pinarellót nem a matrica teszi azzá, ami. A vázaink másolatainak vizsgálata során arra jutottunk, hogy azok alapanyaga nem azonos az általunk használt Torayca karbonnal. Ez a gyakorlatban nemcsak azt jelenti, hogy szerkezetileg kevésbé megbízhatók, hanem egyenesen akár azt is, hogy veszélyesek a felhasználó testi épségére nézve. Arra kérnénk a kerékpársport megszállottjait, hogy nagyobb figyelmet szenteljenek ennek a kérdésnek, és ne tévesszék szem elől azt a tényt, hogy a Pinarello nem árusítja a termékeit online módon, hanem kizárólag viszonteladói hálózaton keresztül.”

A világ első aszimmetrikus kerékpárváza – ahogyan legalábbis a cég hirdeti

A világ első aszimmetrikus kerékpárváza – ahogyan legalábbis a cég hirdeti

Ami persze az ügyeskedést illeti, azért a derék taljánok sem panaszkodhatnak. Csúcsmodelljük, a Pinarello Dogma 60.1 a gyártó szerint ugyanis 54-es vázméretben 950 grammos váztömeggel rendelkezik, ezzel szemben a Tour magazin mérései szerint 1.271 grammot mutat alatta a mérleg 55-ös vázméretben. Emellé 485 grammos villát kap a tulajdonos, ami az egymillió magyar forintnak megfelelő vázszettenkénti vételár fényében nem túl jó ár/érték arányú felállás. Cserébe azonban tény, hogy elsőrangú merevségi adatokat produkál az olasz zászlóshajó, bár súly/merevség arány tekintetében ismét az összes konkurens maga mögé utasítja.

Forrás: Bike Europe, www.bike-eu.com
Magyar szöveg és fotó:
HBalage

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo