fbpx

Hódít a karbon immár DH vonalon is

Hát igen, ide is eljutottunk: már nemcsak az XC és AM kategóriákban terjed a karbon, hanem kezd beszivárogni a DH szakágba is! Erre nagyon jó példa a Santa Cruz V10-es karbon gépe, amely egy év versenytesztelés után a 2011-es kínálatban már szerepel is.

Santa Cruz V10

Santa Cruz V10

Csak pár dologban tér el az alu verziótól. Legfontosabb, hogy már nemcsak 10”, azaz 254 mm-es úttal kapható, hanem csökkenthető a rugóút 216 mm-re, így ahová a 10” sok volt, a rugóstag befogásának változtatásával csökkenthető az út hossza.

Santa Cruz V10

Santa Cruz V10

Változott még a tengelytáv, amelyet kis mértékben megnöveltek, így adva nagyobb stabilitást a gyors egyenesekben. Szintén újdonság sokak számára a benne lévő tag. Ő a Sram legújabb fejlesztésének gyümölcse, a Vivid Air, abból is a jobbik, az R2C változat. Sajnos nem próbáltam még, csak találgatok. A megnövelt kamra mérete miatt valószínűleg kisebb nyomáson használható, amely megnöveli az érzékenységét a tagnak, könnyebb megindulást tesz lehetővé, és valószínűleg csökkenti a felmelegedés okozta „keményedést”. A technológia többi része megegyezik a normál rugós változatával, és tömege csupán 530 g !!!

Szöveg: Sala – www.salaracingtechnology.com
Fotó: Santa Cruz, Sram

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo